Kura s šampiónmi a zeleninou v smotanovej omáčke
Ja som si dnes privstal, aby som stihol uvariť ešte než začnú horúčavy. Túto prípravu...
Šalát s avokádom a kuracím mäsom
Kuracie prsia ochutíme a na rozohriatom oleji opražíme po oboch stranách. Potom mäso nakrájame na tenké plátky...
Zapečené cestoviny
Už som raz uviedla, že mám cestoviny rada na akýkoľvek spôsob a rada skúšam nové recepty....
Teriyaki glazovaný hovädzí filet s pečenou cibuľkou a sladkým pyré
Recept na netradičný slávnostný obed pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch. taste. groove...
Plnené šampiňóny (fotopostup)
Hríbom som prišla na chuť len pár rokov dozadu. Zatiaľ máme vzťah nesmelý, kuriatkovo-dubákovo-šampiňónový...
Višňová pita
Recept mám od kolegini, ktorá je už na dôchodku. Rovnako sa môže urobiť aj jablková...
Cestoviny s hubami
Včera sme boli na huby, nič moc, ale aspoň čosi a dosť lievika trubkovitého aj...
Vianočný veniec
V podstate ide o klasickú kysnutú vianočku spojenú do tvaru venca, ktorá je príjemnou milou a...
Škoricové briošky /fotorecept/
Briošky môžu mať rôzny tvar, cesto majú ľahučké, jemné, chutné a náplň umožňuje značnú...
Jahňacie pliecko s rozmarínom, tymianom a červenou cibuľou
Lahke, vonave a velmi chutne.
Ricottový koláč
Ricottu nebo tvaroh necháme přes plátýnko vykapat a vymačkáme. Máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci...
Fasolakia - zelené fazuľky po grécky
Existuje veľa variácií, ja vám ponúkam túto, čo robíme my doma. Jednoduché, celkom...
Kuskus s bylinkovým maslom a pikantným pórom
Nenáročný a rýchly kuskus s bylinkovým maslom, opečeným a duseným pórom, ktorý je pikantný vďaka...
Rybacia kapustnica
Rybaciu kapustnicu varím na Štedrý deň. Využijem všetko , čo ponúka kapor, teda okrem mäsa na vysmážanie...
Pappardelle s avokádom
momentálne mám avokádové obdobie a málo času na varenie... našťastie to celkom dobre k sebe pasuje......
Amur v eintopfe
Sladkovodná ryba chuťovo podobná kaprovi sa u mňa ocitla naporcovaná na podkovičky. Pripravila som ju netradičným...
Marocký šalát Zaalouk
Zaalouk je tradičné marocké jedlo, podávané ako predjedlo, teplé alebo studené. To je baklažánovy...
Nátierka z enciánu
Encián, salámu a vajce postrúhame alebo zomelieme. Zmiešame s cibuľou nakrájanou nadrobno, vymiešaným maslom, syrokrémom a...
Cigánske ražniči
Pridávam svoju verziu "ražniči". Je zvláštne tým, že suroviny sú napichovane na dva špilky čím sa zlepšuje...
Moja čína alebo mäsko s kapustou a kukuricou
Možno sa niekomu nebude páčiť názov receptu, ale ja som ho kedysi takto nazvala, keď...
Ovsený chlieb
Chlebík som pridala v postupe krok za krokom, lebo pracovný postup je trochu iný ako pri klasickom...
Veľkonočný čokoládový likér
Nesmie chýbať u nás tento čokoládový likér na sviatky. Vždy ho robievam hlavne na veľkú...
Šalát - čo chladnička dala
Základ je mať doma čínsku kapustu a pór, ostatné suroviny sú úplne ľubovolné.
Topinamburová polievka
Topinambur je ešte stále pomerne neznáma rastlina, pritom je zaujímavá svojou chuťou a vlastnosťami. Topinambur...
Pečený glazovaný bôčik + cvikla na 2 spôsoby
Už dlho som chcel skúsiť pomalý pečený bôčik. No vždy hviezdy boli proti. Raz nemali...
Škvarkové knedlíky s hlávkovým zelím
Teď jsem v jednom komentáři psal, že budu vyhnán z domu vysavačem a leštěnkou a přitom...
Makové RAW guľôčky s brusnicami
Recept pre tých, ktorí sa chcú stravovať zdravo, bez pridaného cukru.