Krízová treska

tetrisss - fotkatetrisss, 31. marca 2012
Krízová treska
Foto: tetrisss

Máme pred sebou pôstny piatok a keďže ryby v našich obchodoch majú hviezdne ceny, tak vám ponúkam tresku z karfiolu, ktorú naozaj chuťovo nerozoznáte Zobraziť celý popisMáme pred sebou pôstny piatok a keďže ryby v našich obchodoch majú hviezdne ceny, tak vám ponúkam tresku z karfiolu, ktorú naozaj chuťovo nerozoznáte od originálu.

4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks malý
1 ks
1-3 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Karfiol uvaríme v slanej vode nie celkom namäkko, potom uvaríme mrkvu, tiiež ju nerozvaríme. Necháme zeleninu vychladnúť.

    Krízová treska - obrázok 1
  2. 2

    Studenú zeleninu a aj kyslú uhorku nastrúhame na jemnom strúhadle, cibuľu nakrájame na celkom malé kocky a všetko to osolíme a nalejeme asi 3-5 lyžíc uhorkového nálevu. Necháme to tak pol hodiny nasiaknuť. Potom do hmoty zamiešame podľa chuti majonézu, okoreníme a prípadne dosolíme . Necháme to v chlade, aby sa chute prepojili a natrieme na doma urobený :) chlebík http://varecha.pravda.sk/recepty/domaci-chlieb-bez-miesenia/18595-recept.html.

    Krízová treska - obrázok 2

Diskusia k receptu

betka11
Tetrisss to znie velmi zaujímavo,takú som ešte nejedla
ainy
naozaj super nápad, ukladám
lucylee
No, urcite to je vyborne. Len ja namiesto majonezy, pouzijem biely jogurt a nizkotucnu kyslu smotanu.
monnikka
musí to byť dobručké, určite v najbližšej dobe urobím:)
medovnicek
veľmi zaujímavá treska, ale idú do nej len samé dobré suroviny, čiže určite bude chutná
paveva
aj ja chválim zaujímavý nápad, tiež som takú ešte nerobila, ale určite vyskúšam. ja robím falošnú tresku z tvarohu a na tvrdo uvarených vajíčok, je sýta achutí aj mojim chlapom.
zvoncek
môj muž má rád všetko , čo pláve v mori, ale ja som na ryby a morské plody alergická., som syrová a zeleninová, zvykla som robiť niečo podobné ako paveva, tvaroh, jogurt, kyslá uhorka, vajce natvrdo, a hrášok resp. nejaké bylinky., ale toto sa mi pozdáva, muž ma karfiol rád, tak mu možno ulahodím, ukladám do kk
aleana
Tak som vyskúšala túto tresku a je vynikajúca! A naozaj je na nerozoznanie od originálu. Vďaka za skvelý recept @tetriss.
aleana
Ešte doplním že zeleninu som po uvareni nestruhala ale rozmixovala, je to rýchlejšie a menej pracne.
tetrisss
To som rada. Prima napad, teraz na tych mixeroch sa to da, vyborna skratka prace.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia