Schiacciata
Schiacciata je druh talianskeho chleba, je pre neho typické, že sa nevaľká, len ručne...
Karamelové burizonové rezy
Vymastíme 2 plechy známe ako srnčie chrbty. Vo veľkej nádobe skaramelizujeme kryštálový cukor. Keď získa...
Datľové rezy (raw)
Rezy obsahujú veľa vlákniny, vitamínov a minerálnych látok. Sú sladkou a výživnou pochúťkou. Najlepšie...
Mäsová musaka
Recept jsem měla dlouho ve svém sešitě (opsaný od kamarádky), než přišel čas na jeho realizaci......
Ražniči z diviaka
Mäso umyjeme, odblaníme, nakrájame na kocky a potrieme olejom, v ktorom sme rozmiešali citrónovú šťavu a potlčené borievky....
Tvarohové mini koláčiky
Tieto chutné koláčiky som našla na ČMMB u jednej šikulky, prešli maličkou zmenou, sú trvanlivé,...
Šampiňóny v lístkovom ceste
Tento recept mi napadol pred nejakým časom a osvedčil sa u rodičov. Manžel ho nemohol ochutnať,...
Pečené kuracie stehná na zelenine
Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska, pridáme pokrájanú mrkvu, olej, premiešame (zamiešame po pridaní...
Zelerová limonáda
netreba sa báť, chuť je fantastická a dokonca pomáha aj znižovať cholesterol. :)... /a niečo...
Venčeky plnené kokosovou plnkou
Prvý raz som plnila kysnuté cesto kokosovou plnkou, ale poviem vám, že je to fajnotka....
Pórová polievka
Zdravá jarná, zelená, dobrá! Robievam so smotanou, no tentokrát som sa rozhodla vyskúšať bez...
Celozrnné cestoviny so zeleným pestom a kuracím mäsom
Celozrnné špagety so zeleným pestom a kuracím mäsom je jedno z jedál, ktoré varievam najradšej...
Gaštanové rezy so želé piškótami
Videla som podobný recept na internete. Navnadila ma jeho výška a rôznorodosť. Vylepšila som ho...
Moules marinieres (Slávky po námornícky)
Takto sa pripravuju slavky v juznom Francuzsku. Mam rada morske plody a tento recept robim ...
Etli pide/Pide s mletým mäsom
Veľmi dobrá uzavretá pide s mletým mäsom a so syrom. Recept som videla v jednom tureckom programe...
Tvarohový makovec s višňami
Tento recept je so starej kuchárskej knížky. Pôvodný rcp. je bez višní a polevy...
Lekvár z viacerých druhov ovocia
Na druhý deň som pokračovala vo varení lekváru z nektaríniek. Nakoniec mi zostalo 250 g očistených...
Papagájové rezy
Tento receptík mám aj pod názvom pestrý koláč. Ja som si ho už pred pár rokmi vystrihla...
Maďarský guláš (s krátkym exkurzom do histórie)
Keď sa moji predkovia (som priamy potomok Batu-Chána) rozhodli navštíviť krajinu pod Kriváňom, museli cestou jesť....
Vaječný likér / eggnog
bola som nutena urobit kompromis medzi slovenskym vajcakom a anglickym eggnog. postup je skoro taky isty,...
Zemiakové tyčinky
uvarime si zemiaky, , osupeme, a postruhame alebo pretlačime na muku zmiesanu s kypr...
Špagety frutti di mare
Na oleji si osmažíme na kolieska nakrájanú cibuľku a nadrobno nakrájaný cesnak. Do zlatova. Potom...
Tvarohovo–orechový koláč
Práškový cukor, zmäknuté maslo a žĺtky vymiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do múky...
Rizoto s kuracím mäsom
Jednoduché a zdravé jedlo. My si k nemu zvykneme dať zavárané uhorky.
Šrácov protineduhový ekrazit – dámsky variant
Zo svojho profesionálneho trónu sa mi vrátil maród – moje krajšie ja. Hlások nádherne „čerepatý“ –...
Kaukazské „chinkali“ s mäsovou plnkou
Pripravíme cesto, vyvaľkáme a vyrežeme z neho kolieska s priemerom 15 centimetrov.
Rizoto s paradajkami
... v potravinovej skrinke na internáte mi ostali akciové paradajky, ktoré by už dlho dobré...