Hovädzia sviečkovica s bylinkami na pare
zostal mi kúsok hovädzej sviečkovice a tak som sa rozhodla obetovať ju na môj experiment... nikdy...
Dezert podľa Maťa
Tento jednoduchý recept mám od šikovného chlapca, ktorý sa vyzná v príprave jedál a má...
Lososové cornetto s prepeličím vajíčkom a mätovým tzatzikmi
V miske vymiešame syr, nasekané krevety, nastrúhané avokádo, soľ a biele korenie. Na...
Torta di pane
Chlebový koláč z talianskych oblastí, na juhu Švajčiarska ho pripravujú dokonca aj k Veľkej noci.
Domáca pečená paštéta z kuracích pečienok
Doma ju zbožňujeme... Hodí sa k akémukoľvek pečivku a najlepšie na tom je, že večer...
Líčka s medom a pivom à la Leopold I. Belgický
Opracované líčka opečieme na oleji, osolíme a okoreníme. Na výpeku orestujeme cibuľu s cesnakom, pridáme med a...
Pečeňoff
Tak neviem, je potrebné vysvetľovať názov? :-) Inšpirácia surovinami (okrem hlavnej) podľa @cistinka a @2010
Placky ze šťouchaných brambor a kuskusem
Zbyly mně krásné šťouchané brambory na cibulce a slanině. S kolegy jsme se bavili o kuskusu...
Zapekaný plnený chlieb vo vajíčku
Často mi zostane kúsok chlebíka. buď ho suším a robím z neho strúhanku, ale ho...
Bryndzovo-oškvarková nátierka
Jeden z receptov zo zdanlivo nesúrodých surovín, ktorý vznikol úplnou náhodou ako dôsledok mojej chuti experimentovať...
Šalátová polievka bez mlieka
Máme akosi veľa šalátu, tak ho dávam takmer všade. Klasickú mliečnu šalátovú nemám príliš rada,...
Fazuľová polievka so sušenými slivkami
Fazuľu si deň vopred namočte. V tej istej vode ju varte. Počas varenia pridajte bobkový...
Gazdovské roládky s kyslou kapustou, slaninou a klobásou
Určite ich všetci poznáte, možno ste ešte také nepiekli, alebo pozabudli na ne, ako...
Rajčinový dip so zázvorom
K tomuto receptu ma inšpirovala zmienka o pečených rajčinách na cesnaku a zázvore od mijaita-y v...
Jahodový zákusok
Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Pridáme olej, vodu, múku a kypriaci prášok.
Tvarohový hrnčekový koláč
Zo surovín vypracujeme cesto, plech na pečenie poriadne vymažeme maslom alebo rastlinným tukom.
Jamajské kurča jerk
Ocot, rum, feferónky, cibuľu, zelenú cibuľkovú vňať, tymian, olivový olej, ...
Sušienky bez pečenia
Máte chuť na niečo sladké a nechce sa vám v týchto horúčavách piecť?Urobte si tieto sušienky sú...
Nepečená nutellová torta
Recept na túto tortu som našla na internete Úžasná nepečená torta s Nutellou, ktorú si...
Vývar s restovanou zeleninou
Varí Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
Lečo do guľašu na zimu
Ja si takto pripravujem lečo na zimu. V zime nemám taký prístuk k čerstvej zelenine tak sa...
Zeleninová letná polievka s drožďovými guličkami
Polievka, ktorá mi pomohla spracovať úrodu z mojej a svokrinej záhradky... Rýchle, jednoduché a...
Cesnakové osie hniezda
Zo surovín spolu s kváskom vypracujeme cesto a necháme vykysnúť. Cesto rozdelím na dve polovice, každú...
Hustá strukovinová polievka z údených kostí
... keď vás prepadne chuť na niečo z repertoáru našich babičiek...
Špargľová polievka
Vedeli ste, že za 1 ČSSR sme boli najväčším pestovateľom špargle v Európe? Potom však prišiel...
Chow Mein
Čínské smažené cestoviny sú obľúbené na celom sveta. No a ja som si ich obľúbil tiež....
Francúzske zemiaky
Je to trochu upravená verzia. ale ako sa vraví 100 ľudí 100 chutí… tak dobrú...
Kávové Cake Pops
Už dlho sa mi páčia Cake Pops a chcela som dať kamarátke niečo originálne k narodeninám...
Kalerábový šalát - tip pre lenivých labužníkov
Štedrá záhradka ponúka dosť kalerábov, treba spotrebovať pokiaľ je mladý, chutný, ale najmä je náš, domáci ...
Slivky v čokoláde
Tento recept mi prezradila jedna stará pani učiteľka a ona ho mala od svojej babky. Takže...
Granadír s fazuľkovými strukmi
Rýchlych a chutných jedál nie je nikdy dosť, a ak máte kuchyňu rozmiestnenú po celom byte...
Mamičkin špenát
V škole sme špenát odmietali, ten ktorý nám navarila doma mamička, ten chutil vždy....
Bezlepkové lievance
Celiakia patrí dnes k jedným z najrozšírenejších ochorení tráviaceho traktu. Označuje sa i ako neznášanlivosť lepku....
Pečený pstruh s maslom a slaninkou
Vždy robievame pstruha na klasiku - obalený v múke a vysmažený na masle. Teraz som chcela...