Tvarohové valčeky - posledné pečiem, prvé sú zjedené

irenaw - fotkairenaw, 28. novembra 2011
Tvarohové valčeky - posledné pečiem, prvé sú zjedené
Foto: irenaw

Odkedy mi tento recept kamarátka dala ešte som ich nemohla vynechať ani jeden rok. Pečiem ich posledný týždeň pred Vianocami a skladujem v chlade. Zobraziť celý popisOdkedy mi tento recept kamarátka dala ešte som ich nemohla vynechať ani jeden rok. Pečiem ich posledný týždeň pred Vianocami a skladujem v chlade. / Kuk na sviečky na fotke z minulého roka :O) / Nemusia sa nechať odležať a sú super šťavnaté. Jedna dávka u nás nikdy nestačí.

10-15 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
250 g
250 g
náplň:
 tuhý
môžu byť:
na obaľovanie:
 s vanilkou




Postup

  1. 1

    Tvaroh (ten hladký ako pasta nepoužívam, skúsila som raz a cesto sa z neho strašne lepilo), múku a maslo (zo začiatku som robila s herou aj tak sa dá) zamiesiť na cesto, dať schladiť. Rozvaľkať na dobre pomúčenej doske na 3-4 mm a nakrájať štvorčeky asi 5x5 cm. Do stredu dáme kúsok tuhého slivkového lekváru a môže byť 1/4 jadra vlašského orecha a zvinieme valček. Zavinujeme rovnú stranu, nie protiľahlé rohy. Položíme na plech spojom naspodok a pečieme kým spodok nezružovie. Na 200°C asi 10-15 minút podľa veľkosti. Horúce obalíme v cukre.

Diskusia k receptu

vierik
Veľmi sa mi páčia,vyskúšam ešte pred Vianocami :-)
irenaw
dievčatá ďakujem za komentáre, držím palce nech sa vydaria a chutia. moja dcéra si ich vyžiadala aj k narodeninám a muž na pohostenie pre kolegov, takže chutia aj iným :)
betty21
Super nápad, pred týždňom som mala tvaroh a nevedela čo s ním, vyskúšam :)
torta
Určite vyskúšam. Mňam, dala by som si aj teraz.Čo je tvarohové, to nemôže mať chybu. Ďakujeme za recept.
celeblith
stavnate tvarohove...to moze byt mnam :)
je to vazny kandidat na vianocne pecivo :)
marijanka712
doporučujem prave som ich dnes piekla sú fantastické a myslím , že aj velmi rýchle .Cesto je velmi dobre a dá sa s ním lahko pracovať kto ich neskúšal nech nečaká do Vianoc , pretože je to taka velká dobrotka ,chválim ta.....
alexdidi
Sú naozaj výborné,jednoduché a rýchle....pečiem ich už celé roky a po celý rok....
anna123
A neskúšali ste inú náplň okrem lekváru, čo by sa tam hodilo?
irenaw
@marijanka ďakujem pekne :) inak aj ja mám pocit, že sú rýchle, veď sa to len raz rozvaľká a zabalí. ale som to nepísala do receptu, lebo moja sestra ich raz so mnou piekla a vyhlásila, že je to hrozná robota. @alexdidi prosím ťa, naozaj ich treba skladovať v chlade? @anna123 neskúšala som, nám to takto chutí, ale raz mi niekto vravel, že ich pečie naslano, ako tyčinky posypané semiačkami. zatiaľ som to nevyskúšala, tak som to ani nedala do receptu.
sneica
chcela by som vyskusat ...recept sa mi paci...@anna123 mam velmy rada mak myslim ze by nebolo odveci naplnit makovou plnkou ved aj ta sa miesa s marmeladou....kk
marijanka712
ja si myslím že ked do maku dáš aspon 1 PL slivkového lekváru tiež to bude výborné , aj klasická maková náplnň ale aj orechová
evanaaa
...a možno ani nugeta ako náplň by nemusela byť zlá. V jednej dávke by sa mohlo vyskúšať viac plniek a zistiť, ktorá je najlepšia.
palokuchki
Toto je velmi vdacny recept. Poznam ho a robim dost casto. Davam tam tiez makovu a orechovu plnku ako do Bratislavskych rozkov.
nadia56
@Irenaw , cesto je vyborne, ja z neho peciem slane tycinky, posypane rascou alebo struhanym syrom, na sladko som este nerobila a tento vikend vyskusam tvoj recept, musi to byt moc dobre, dakujem za inspiraciu:-)
irenaw
@alexdidi ja ich skladujem v chladničke ak sa hneď nezjedia, lebo tak viem od kamarátky. myslela som, že asi kvôli tvarohu v ceste. ale stále sa pokúšam dopátrať, či to naozaj treba. prosím ťa koľko takto vydržia? @babinka idem pozrieť tvoje pirôžky a hneď si ich aj uložím, ďakujem. @anna123 a ostatné dievčatá ak vyskúšate iné plnky budem rada ak sa podelíte o skúsenosť. s nugetou by možno bolo treba dobre stlačiť, lebo tá ľúbi tiecť, keď je horúca. @palokuchki prosím ťa stláčaš aj úzke okraje s makovou a orechovou plnkou alebo to nevyteká? @nadia56 ja určite skúsim na slano lebo toto cesto nemá chybu, ďakujem
zuzliak
mliaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam uklad!m. Toto zhanam uz roky, tento recept. Na Vianoce konecne nebude chybat :) Dakujem. Tie tvoje su ako zo stroja- vsetky krasne rovnake :) Sikulka!
irenaw
@maculienka123 držím palce, @zuzliak teším sa s tebou a ďakujem. Tuším vyskúšam aj slivkovo-makovú plnku, som zvedavá na výsledok. Keby sme tam dali aj tú 1/4 orecha máme mini štedráky tvaroh-orechy-mak-slivky :O)))
marianne69
Budu uzasne.A co by sa stalo,keby som ich upiekla skor?Pokazili by sa?Lebo som si nevsimla,ze ich pecies tyzden pred vianocami a cesto uz mam hotove,stalo by sa mu nieco v mrazaku?
irenaw
@marianne69 ja veru neviem, kamarátka mi povedala, že ich skladuje v chlade a že ich pečie posledné, tak aj ja to tak robím. ak vydržíš skúsim to pridať do diskusie, tu sa mi nejaké žienky ozvali, že ich poznajú, uvidíme. neviem, či by ten tvaroh v ceste po rozmrazení nepustil veľa vody.
jelenik
@irenaw
tvarohove cesto robim casto /kupujeme totiz cerstve mlieko, takze tvaroh si robim sama/ a davam aj do mraznicky. A ked sa ohlasi necakana navsteva a je cas na pecenie, tak cesto pouzijem. Robim skor slane tycinky posypane rascou, alebo sezamom, tiez sa da urobit ako strudla, napln jablkovotvarohova, a satocky s lekvarom. Len muku pouzivam polohrubu a cesto robim tak, ze kolko tvarohu, tolko muky a tuku /pouzivam heru/.
pre @marianne69 - v mrazaku sa mu nic nestane. Niekedy sa mi zda, ze take odlezane je este lepsie.
irenaw
@jelenik ďakujem za informácie a užitočné tipy na ďalšie použitie tvarohového cesta
marikafil
A keď už budete skúšať - na slano - dajte namiesto tvarohu dobrú bryndzu. Už netreba plniť, len posypať semiačkami a upiecť. Úspech zaručený.
hubarka35
ja ich skúsim spravit tiež-ale spravím plnku lekvarovo-perníkovú.......myslím že budu aj také výborne chutnat.
jamalinka
milé kuchtičky, tento recept je veľmi starý, pracovala som v školskom stravovaní a z tohto cesta sme ich pekávali deťom na olovrant alebo za obedom ako takú "zdravšiu maškrtu" raz za čas a boli veľmi krehké a dobré, pod názvom Tvarohové chrupky- cesto je také ako opisujete Vy, len sme ešte pridali štipku soli, vyvaľkané cesto na hrúbku cca 3 mm sme pokrájali na štvorčeky, naplnili rôznym džemom (nevytekal) a preložili sme ich do tvaru trojuholníčkov, po upečení sme ich ešte horúce obaľovali v mletom cukre s vanilkovým,veľmi rozvoniavali. Koláčiky sú tak rýchlo urobené, že ani nie je dôvod ich mraziť, čerstvé je len čerstvé.Ak máte chuť vyskúšajte aj takto. Želám Vám, aby sa vydarili, ale si myslím, že ich zvládnu aj staršie školáčky (budú sa tešiť, že mohli niečim prispieť) a budú mať inšpiráciu pomáhať pri vianočnom pečení.
marianne69
Tak som to cesticko vytiahla vcera z mrazaku,cez noc povolilo a teraz su uz upecene, obalene v cukre a okostovane:-)
Su vynikajuuuuce,mrazak im vobec neuskodil a ta chut lekvaru s orechom je bozska.Budu dnes na Mikukasa,hadam z toho urobim aj tradiciu.:-)Budu to Mikulasske tvarohove valceky.Dakujem.
ivan14
Z tohoto těsta občas peču, ale vykrajuji menší kolečka - polovinu plných, polovinu s otvorem uprostřed. Děravé kolečko nalepím bílkem na plné a upeču. Plním meruňkovým dřemem a dost pocukruji (těsto je bez cukru). Je to skvělé, ale docela rychle to stárne - nejlépe sníst hned po vychladnutí (ale zmizne to velmi rychle :-)), druhý den tak ke snídani, pak už to není ono. No a brynzu zkusím, nemůže býti na škodu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia