Tvarohové valčeky - posledné pečiem, prvé sú zjedené
Foto: irenaw
Odkedy mi tento recept kamarátka dala ešte som ich nemohla vynechať ani jeden rok. Pečiem ich posledný týždeň pred Vianocami a skladujem v chlade. Zobraziť celý popisOdkedy mi tento recept kamarátka dala ešte som ich nemohla vynechať ani jeden rok. Pečiem ich posledný týždeň pred Vianocami a skladujem v chlade. / Kuk na sviečky na fotke z minulého roka :O) / Nemusia sa nechať odležať a sú super šťavnaté. Jedna dávka u nás nikdy nestačí.
na 200 °C
Postup
-
1
Tvaroh (ten hladký ako pasta nepoužívam, skúsila som raz a cesto sa z neho strašne lepilo), múku a maslo (zo začiatku som robila s herou aj tak sa dá) zamiesiť na cesto, dať schladiť. Rozvaľkať na dobre pomúčenej doske na 3-4 mm a nakrájať štvorčeky asi 5x5 cm. Do stredu dáme kúsok tuhého slivkového lekváru a môže byť 1/4 jadra vlašského orecha a zvinieme valček. Zavinujeme rovnú stranu, nie protiľahlé rohy. Položíme na plech spojom naspodok a pečieme kým spodok nezružovie. Na 200°C asi 10-15 minút podľa veľkosti. Horúce obalíme v cukre.
je to vazny kandidat na vianocne pecivo :)
a napodiv z tvarohu hladkeho, bo hrudkovity tu nemame - a boli vynikajuce :)
tvarohove cesto robim casto /kupujeme totiz cerstve mlieko, takze tvaroh si robim sama/ a davam aj do mraznicky. A ked sa ohlasi necakana navsteva a je cas na pecenie, tak cesto pouzijem. Robim skor slane tycinky posypane rascou, alebo sezamom, tiez sa da urobit ako strudla, napln jablkovotvarohova, a satocky s lekvarom. Len muku pouzivam polohrubu a cesto robim tak, ze kolko tvarohu, tolko muky a tuku /pouzivam heru/.
pre @marianne69 - v mrazaku sa mu nic nestane. Niekedy sa mi zda, ze take odlezane je este lepsie.
Su vynikajuuuuce,mrazak im vobec neuskodil a ta chut lekvaru s orechom je bozska.Budu dnes na Mikukasa,hadam z toho urobim aj tradiciu.:-)Budu to Mikulasske tvarohove valceky.Dakujem.