Foto: mirkajan
Tento šalát pripravoval Jamie Oliver ako prílohu k domácemu hamburgeru. Zaujala ma kombinácia chutí, tak sme ho dnes vyskúšali ku kuraciemu tikka podľa Methi Zobraziť celý popisTento šalát pripravoval Jamie Oliver ako prílohu k domácemu hamburgeru. Zaujala ma kombinácia chutí, tak sme ho dnes vyskúšali ku kuraciemu tikka podľa Methi a musím povedať, že nemá chybu.
porcie
príprava
Postup
-
1
Do misy nastrúhame na jemno mrkvy, hrušku a červenú cibuľu. Pridáme na jemné rezance nakrájanú bielu kapustu a všetko dôkladne premiešame- najlepšie rukami.
- 2
V miske si zmiešame olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, citrónovú šťavu (v originálnom recepte Jamie používal nálev zo zaváraných uhoriek), červený vínny ocot ( ja som nemala- použila som miesto neho balzamikový ocot) a cukor podľa chuti ( kto nechce, nemusí dať). Dressing premiešame, nalejeme do kapustovej zmesi a znovu dôkladne premiešame, prípadne chute ešte doladíme podľa seba. Dáme vychladiť do chladničky.
- 3
Pred podávaním do šalátu primiešame čerstvú rukolu a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu