Kapustovo-mrkvový šalát s rukolou

mirkajan - fotkamirkajan, 9. februára 2014
Kapustovo-mrkvový šalát s rukolou
Foto: mirkajan

Tento šalát pripravoval Jamie Oliver ako prílohu k domácemu hamburgeru. Zaujala ma kombinácia chutí, tak sme ho dnes vyskúšali ku kuraciemu tikka podľa Methi a musím povedať, že nemá chybu.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

1/2 hlávky
2 ks
1 ks
1 ks
50 g
2 PL
podľa chuti  alebo nálev z uhoriek
podľa chuti
1-2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misy nastrúhame na jemno mrkvy, hrušku a červenú cibuľu. Pridáme na jemné rezance nakrájanú bielu kapustu a všetko dôkladne premiešame- najlepšie rukami.

  2. 2

    V miske si zmiešame olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, citrónovú šťavu (v originálnom recepte Jamie používal nálev zo zaváraných uhoriek), červený vínny ocot ( ja som nemala- použila som miesto neho balzamikový ocot) a cukor podľa chuti ( kto nechce, nemusí dať). Dressing premiešame, nalejeme do kapustovej zmesi a znovu dôkladne premiešame, prípadne chute ešte doladíme podľa seba. Dáme vychladiť do chladničky.

  3. 3

    Pred podávaním do šalátu primiešame čerstvú rukolu a podávame.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: