Pizza
suroviny vymiesame, plech namastime, cesto dame na plech, zapneme ruru na 200 st.
Hubové rizoto s údeným syrom
Toto chutné jedlo patrí medzi naše obľúbené jedlá z hríbov a jeho príprava je jednoduchá.
Rolovaná bravčová podbrušinka plnená domácou neúdenou klobáskou
Dnešný obed sa niesol v znamení zabíjačkových dobrôt... včera sa na farme zabíjalo, mám úplne čerstvé...
Jablkový zázrak
Tento recept som našla v jednej knihe a vyskúšala som ho a trochu som ho pozmenila. Je...
Dusené uhorky
Uhorky očistíme, pozdĺžne rozkrojíme, odstránime jadierka a nakrájame na 8 cm dlhé kúsky.
Šalát s údenou rybou
Varené zemiaky, údenú rybu, uhorky a rajčiny narežeme na malé kocky, pridáme 2 kl...
Pikantné chuťovky
Nastrúhanú nivu zmiešame s orieškami, čili korením a vytvarujeme guľôčky. Tvrdý syr nakrájame na kocky,...
Grahamové spagetti s bielym vínom
Zostali mi grahamové špageti, tak som sa rozhodla, že si urobím k nim aglio e...
Hruškovo-melónový džem
Dnes som varila hruškovy džem a pridala som donho aj žltý melon pretože mám jeho chut rada...
Kelovo-jablková polievka
Kelová polievka s jemne ovocnou príchuťou. Keď sa varila, jej vôňa mi pripomínala červenú kapustu....
Orechová tortička
bola robená z lásky pre mamičku k MDŽ. je učiteľka hudobnej, preto tie noty a...
Šampiňónová nátierka s vínom
Huby nadrobno pokrájame, pokvapkáme citrónom, osolíme a podusíme na malom množstve oleja. Z masla...
Plnené rajčiaky
Umyté rajčiaky vodorovne rozkrojíme asi v tretine. Z väčšej časti vydlabeme dužinu so semiačkami.
Celozrnné hviezdičky so sezamom
fajnové medové hviezdičky z celozrnnej múky, posypané opečeným sezamom sú zaujímavou kombináciou chute sladkej a...
Broskyňové prsia
Možno je podobný s niektorým receptom , a le neviem o tom , zatial je...
Sterilizovaný šalát
Tento recept, resp. krátky postup mám od mojej svokry, ktorá naozaj výborne varí...
Špargľové tagliatelle
Odkukané nápady rodia ďalšie nápady... stačí raz vziať na špargľu škrabku a už to ide...
Juhočeský pekáčik
Tradičnú tunajšiu kuchyňu považujem spolu s francúzskou za svetovú špičku. Kto však dnes vie povedať, aký je pravý pôvod národných jedál? Preto...
Hrianky s drobkovou nátierkou
Uvarené mäso pomelieme spolu a dáme do nádoby na prípravu nátierky. Pridáme maslo, rozotretý tavený...
Petrove fazuľky
V jednoduchosti je krása. Keď sa k nej priradí aj finančná nenáročnosť, hit vašich kuchýň...
Orechovo-banánová chuťovka
Včera som robila tortu. Improvizovala. A nakrájala som si do nej banány, ktoré sa...
Ľahký ovocný šalátik
podotýkam bez cukru :) ........... môžete si tam kľudne pridať aj iné...
Tofu nátierka
Mala ku mne prísť kolegyňa s práce. Chcela som urobiť klasické občerstvenie (obložené chlebíčky) keď ma napadlo,...
Vyprážané huby s bylinkovou majonézou
Huby nasucho očistíme, pokrájame na 1, 5 cm hrubé plátky, vložíme do sita a opláchneme...
Sekaná s cukinou
Cukinu ošúpeme, vydlabeme a nastrúhame nahrubo. Syr nastrúhame najemno. Zmiešame aj s mäsom, ...
Husacia pečeň s calvadosovou omáčkou
Slovenská jeseň bez husaciny a kačaciny – rodinného striebra gastronómie? To jednoducho nejde. Ja však do tradičnej podoby „hodov“ rád primiešam aj poriadnu dávku...
Tvarohové dolky
Všetky suroviny zmiešame, potom lyžičkou odkrajujeme kúsky cesta a ihneď ich vyprážame na oleji alebo tuku....
Morčací závitok v listovom šaláte
Morčacie prsia umyjeme, osušíme, narežeme na rezne a dobre vyklepeme, okoreníme. Rezne...
Slza z bielej a tmavej čokolády
Deň vopred si uvaríme smotanu s bielou čokoládou a necháme vychladnúť. Na druhý deň ju vymiešame....