Ražný domáci chlebík

anina6 - fotkaanina6, 23. januára 2013
Ražný domáci chlebík
Foto: anina6

Nejak sa mi zapáčilo pečenie domáceho chleba, tak som dnes upiekla ražný, resp. kombinácia ražnej múky a hladkej. K tomu sme si dali Zobraziť celý popisNejak sa mi zapáčilo pečenie domáceho chleba, tak som dnes upiekla ražný, resp. kombinácia ražnej múky a hladkej. K tomu sme si dali domácu oškvarkovú nátierku, ktorú som tiež už pridala na Varechu. A tu je recept na chlebík.

15 minút
príprava
50 minút
na 160-230 °C

Suroviny

150 g
350 g
1 PL
1/2 bal.
2 ks
1 PL
1 PL
1/2 PL
1/2 PL




Postup

  1. 1

    Múku som si preosiala do misky, pridala som soľ a rascu. Kvások, ktorý mi pekne vykysol, som pripravila tentokrát z medu, vody a kvasníc. Pridala som ho k múke, potom som primiešala olej a ocot vo vlažnej vode rozmiešaný. Predtým som si uvarila zemiaky, ktoré som postrúhala a vypracovala som cesto. Musím povedať, že sa mi cesto dosť ťažko miesilo, to asi tou ražnou múkou.

  2. 2

    Vypracované cesto som dala vykysnúť asi 45 minút.

  3. 3

    Cesto mi vykyslo veľmi pekne, tak som ho ešte raz premiesila, vytvarovala som ho a na plechu ešte nechala kysnúť asi 20 minút. Potrela som ho studenou vodou a posypala sezamom.

  4. 4

    Potom so ho pekne krásne šupla do rozohriatej rúry na 230 stupňov a asi po 15 minútach som stiahla teplotu na 160 stupňov a piekla som asi 25 minút. Medzi pečením som ho tiež potierala studenou vodou. Po upečení som ho ešte potrela maslom a už sa len chladil.

Diskusia k receptu

silvi
tá škvarková pomazánka je môj dávno nesplnený sen :-)
kimlo
práve si takú nátierku dávam...
anina6
ďakujem za vaše komentáre a prajem krásny deň.
helca103
Chlebík sa Ti vydaril, tiež patrím do klubu pečenia chleba a s domácou nátierkou je to paráda.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia