Foto: anina6
Nejak sa mi zapáčilo pečenie domáceho chleba, tak som dnes upiekla ražný, resp. kombinácia ražnej múky a hladkej. K tomu sme si dali Zobraziť celý popisNejak sa mi zapáčilo pečenie domáceho chleba, tak som dnes upiekla ražný, resp. kombinácia ražnej múky a hladkej. K tomu sme si dali domácu oškvarkovú nátierku, ktorú som tiež už pridala na Varechu. A tu je recept na chlebík.
príprava
na 160-230 °C
Postup
-
1
Múku som si preosiala do misky, pridala som soľ a rascu. Kvások, ktorý mi pekne vykysol, som pripravila tentokrát z medu, vody a kvasníc. Pridala som ho k múke, potom som primiešala olej a ocot vo vlažnej vode rozmiešaný. Predtým som si uvarila zemiaky, ktoré som postrúhala a vypracovala som cesto. Musím povedať, že sa mi cesto dosť ťažko miesilo, to asi tou ražnou múkou.
- 2
Vypracované cesto som dala vykysnúť asi 45 minút.
- 3
Cesto mi vykyslo veľmi pekne, tak som ho ešte raz premiesila, vytvarovala som ho a na plechu ešte nechala kysnúť asi 20 minút. Potrela som ho studenou vodou a posypala sezamom.
- 4
Potom so ho pekne krásne šupla do rozohriatej rúry na 230 stupňov a asi po 15 minútach som stiahla teplotu na 160 stupňov a piekla som asi 25 minút. Medzi pečením som ho tiež potierala studenou vodou. Po upečení som ho ešte potrela maslom a už sa len chladil.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu