Tento recept máme so sestrou od babičky a skvele sa hodí ku každej príležitosti, ktorú chcete so svojimi milovanými osláviť :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rozvaľkáme si lístkové cesto asi na 2mm hrubý plát a porozkrajujeme ho na štvorce (asi 6x6 cm). Štvorčeky môžme vytvarovať na šatôčky tak, že ich obopneme na železné trubky, ktoré sa použivajú na šamrolky. Musí nám ostať priestor kam dáme plnku. Pečieme asi 10-15minút pri 180°C
-
2
PLNKA: Uvaríme si zlatý klas (podľa návodu na obale) a necháme ho pozvoľna vychladnúť. (nie v ladničke). Medzitým ako sa nám pečú trubičky z lístkového cesta si do druhej misky dáme palmarín, práškový cukor a vanilínový cukor. /Pôvodne išlo do tohto receptu 250g palmarínu a 250g práškového cukru, ale bolo to na mňa prisladké, takže ak máte radi sladké tak tam kľudne toho cukru dajte viac/.
- 3
Vychladnutý zlatý klas zmiešame so zmesou práškového cukru a palmarínu mixérom tak, že nám vznikne plnka.
- 4
Vychladnuté trubičky plníme krémom. Nazáver ja osobne ešte dám koláčiky odpočinúť na 30 minút do ladničky a posypem práškovým a vanillínovým cukrom.
- 5
P.S: ak zvyknete pridávať vanilínový cukor do zlatého klasu, nedávajte ho aj do plnky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
A ďakujem za pochvalu :)