Obrátený ananásový medovník
Katarína Krúpová a Simona Klobasová
cukrárky z Mood‘s bakery & Coffee v Bratislave, 7. decembra 2014
cukrárky z Mood‘s bakery & Coffee v Bratislave, 7. decembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
60-90 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
3 hrnčeky |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
3 ks veľké |
|
1/2 šálky |
|
3/4 šálky |
|
1/2 šálky |
|
1/4 šálky |
|
1/4 šálky |
|
1 PL |
|
1/4 šálky |
|
Poleva: | |
250 g |
|
1 šálky |
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
V hrnci roztopíme hnedý cukor na karamel, pridáme maslo a med a na miernom ohni povaríme asi 3–5 minút. Na dne tortovej formy nakrájame na kolieska ananás a naukladáme na seba. Zalejeme karamelovou zmesou.
- 2
V mixéri vyšľaháme med, olej, kávu, cukor, vanilkovú arómu, likér a vajcia. Varechou jemne zmiešame suché prísady. Cesto nalejeme do tortovej formy, kde sme dali ananás.
- 3
Pečieme dozlatista hodinu až hodinu a pol pri 160 °C. Po miernom vychladnutí formu obrátime hore dnom a koláč podávame s ananásom navrchu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu