Obrátený ananásový medovník

Katarína Krúpová a Simona Klobasová
cukrárky z Mood‘s bakery & Coffee v Bratislave, 7. decembra 2014
Obrátený ananásový medovník
Foto: Ľuboš Pilc
12
porcií
30 minút
príprava
60-90 minút
na 160 °C

Suroviny

3 hrnčeky
1/2 ČL
1/2 ČL
3 ks veľké
1/2 šálky
3/4 šálky
1/2 šálky
1/4 šálky
1/4 šálky
1 PL
1/4 šálky
Poleva:
250 g
1 šálky
1 PL




Postup

  1. 1

    V hrnci roztopíme hnedý cukor na karamel, pridáme maslo a med a na miernom ohni povaríme asi 3–5 minút. Na dne tortovej formy nakrájame na kolieska ananás a naukladáme na seba. Zalejeme karamelovou zmesou.

  2. 2

    V mixéri vyšľaháme med, olej, kávu, cukor, vanilkovú arómu, likér a vajcia. Varechou jemne zmiešame suché prísady. Cesto nalejeme do tortovej formy, kde sme dali ananás.

  3. 3

    Pečieme dozlatista hodinu až hodinu a pol pri 160 °C. Po miernom vychladnutí formu obrátime hore dnom a koláč podávame s ananásom navrchu.

Diskusia k receptu

evanaaa
Tak toto musí byť dobré, len škoda, že nie pre mňa. Asi by som teraz ani nemala sem chodiť, lebo si robím zbytočné chute - samé dobrotky, sladkosti, koláčiky.......
jurka
Velmi dobry recept. Zaujimava vyrazna vona i chut. Miesto ananasu som urobila "kvetinku" z osupanych poloviciek z 3 cerstvych hrusiek - vynikajuca kombinacia. Dakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia