Som neskutočný lajdák na odfotenie si koláča, ktorý upečiem, vždy sa stihne zjesť skôr než ho nejako naaranžujem a cvaknem. Cesto mám od maminy, Zobraziť celý popisSom neskutočný lajdák na odfotenie si koláča, ktorý upečiem, vždy sa stihne zjesť skôr než ho nejako naaranžujem a cvaknem. Cesto mám od maminy, používam ho ako základ na takéto rýchle koláčiky ale aj na bábovku je veľmi dobré. Vznikol keď som sa nudila a môj drahý pozeral hokej čo teda mne sa moc nechce a aspon som vedela ze mi nebude pri tom "oxidovat" v kuchyni a mozem pokojne majstrovat :)
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
200 g |
|
4 ks |
|
4 ks |
|
1 bal. |
|
1 dl |
|
1 dl |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 g |
|
1 bal. (alebo iné ovocie) |
|
podľa chuti |
|
1 bal. |
|
na zdobenie |
|
Postup
-
1
žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme olej, vodu, a múku v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva.
- 2
Odstavíme, vyšľaháme si bielky a zľahka ich vmiešame do pripraveného cesta. Nalejeme všetko do vymasteného a múkou vysypaného plechu na pečenie a šupneme do trúby cca na 20-25 min a 180 stupňov. Sem tam pozrieme a popicháme špajdlíkom. Ak je špajdlík krásne čistý a nelepí sa naň cesto, koláčik je hotový a môžeme ho vybrať a nechať vychladnúť.
- 3
Kým nám koláčik vychladne, vyšľaháme si šľahačku so Smetafixom a cukrom a keď je pekne tuhá primiešame k nej mascarpone. Ananás zlejeme, šťavu si necháme v miske, nejaké kúsky si necháme na ozdobenie a zvyšok nakrájame na malé kúsočky, ktoré zamiešame do šľahačkovej zmesy. Keď máme koláčik vychladnutý, krásne ho s polievkovou lyžicou popolievame ananásovou šťavou, aby nebol suchý. Natrieme so šľahačkovou zmesou, ozdobíme ananásom a môžeme nastrúhať hoblinky čokolády. Necháme stuhnúť a podávame. Dobrú chuť:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu