Zákusok s Tatranským čajom
Foto: Ribana
Ak sa vam zvyšia perníčky (napr. z Vianoc) alebo piškóty a vôbec nevadí ak by boli aj rok staré a neviete čo s nimi, Zobraziť celý popisAk sa vam zvyšia perníčky (napr. z Vianoc) alebo piškóty a vôbec nevadí ak by boli aj rok staré a neviete čo s nimi, tak kľudne ich môžete použiť v tomto koláči bez pečenia. Ja som použila oboje a len do malej okrúhlej tortovej formy s priemerom 18-20 cm.
Postup
-
1
Do misky si pripravíme kyslú smotanu s vanilínovým cukrom a kakaom a všetko spolu dobre vymiešame, aby sa všetky suroviny pekne spojili.
- 2
Do okrúhlej formy s priemerom 18-20 cm poukladáme piškóty, pokvapkáme ich Tatranským čajom 52 % alebo namočíme a potom natrieme jahodovým džemom. Prikryjeme polovicou množstva ochutenej kyslej smotany.
- 3
Potom dáme druhú vrstvu a to perníčkov, ktoré tiež namočíme do Tatranského čaju, potrieme džemom no a na záver pokrájame ošúpanú hrušku na plátky a poukladáme na natreté perníčky. Na vrch rozotrieme druhú časť kyslej smotanu a máme hotovo. Koláčik dáme stuhnúť do chladničky a tak asi za 3 h už môžeme maškrtiť.
Tiež smotanový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu