Smotanový zákusok
Smotanový zákusok

Zákusok s Tatranským čajom

ribana - fotkaribana, 17. januára 2019
Zákusok s Tatranským čajom
Foto: Ribana

Ak sa vam zvyšia perníčky (napr. z Vianoc) alebo piškóty a vôbec nevadí ak by boli aj rok staré a neviete čo s nimi, Zobraziť celý popisAk sa vam zvyšia perníčky (napr. z Vianoc) alebo piškóty a vôbec nevadí ak by boli aj rok staré a neviete čo s nimi, tak kľudne ich môžete použiť v tomto koláči bez pečenia. Ja som použila oboje a len do malej okrúhlej tortovej formy s priemerom 18-20 cm.

Suroviny

1 a 1/2 hrste (domáce)
1 a 1/2 hrste
1 ks
800 ml (18 %)
3 bal.
2 PL
4 PL
1a 1/2 dcl (52 %)




Postup

  1. 1

    Do misky si pripravíme kyslú smotanu s vanilínovým cukrom a kakaom a všetko spolu dobre vymiešame, aby sa všetky suroviny pekne spojili.

  2. 2

    Do okrúhlej formy s priemerom 18-20 cm poukladáme piškóty, pokvapkáme ich Tatranským čajom 52 % alebo namočíme a potom natrieme jahodovým džemom. Prikryjeme polovicou množstva ochutenej kyslej smotany.

  3. 3

    Potom dáme druhú vrstvu a to perníčkov, ktoré tiež namočíme do Tatranského čaju, potrieme džemom no a na záver pokrájame ošúpanú hrušku na plátky a poukladáme na natreté perníčky. Na vrch rozotrieme druhú časť kyslej smotanu a máme hotovo. Koláčik dáme stuhnúť do chladničky a tak asi za 3 h už môžeme maškrtiť.

Diskusia k receptu