
Filé zapečené s nivou
Filé posypeme korením na ryby a na panvici prudko opečieme. Vložíme do vymasteného pekáča, zalejeme...

Šampiňóny plnené mäsom a orechmi
Do misky dáme mleté mäso, 2 PL mletých orechov, biele korenie, soľ, PL...

Predjedlo z tuniaka
do tuniaka bez nálevu pridajte na drobno pokrájané kyslé uhorky, pokrájanú pažítku, opláchnuté kapary/aby neboli veľmi...

Orechový veniec
Nakoľko mám vždy po výrobe syru aj riccotu, snažím sa ju upotrebiť, nakoľko je málo...

Šampiňónovo-mrkvový závin so špenátovými listami
Pripravené rýchlo, zjedené ešte rýchlejšie :)

Gratinovaný banán v slaninke
Tento recept mám dávnejšie, ale dnes som ho robila prvýkrát. Keďže je nedeľa, tak...

Špaldové scones s bylinkami a parmezánom
Scones je britské pečivo a vo svete sa jedáva asi ako naše žemle či rožky. Na...

Čoko - Čoko muffiny
Dnes poprvý krát skúšam čokoládové muffinky podľa svojej kombinácie viacerých receptov... A vualá .....

Mrkvičkovo-polníčkový šalát
Rozhodla som sa, že si vymyslím šalátik s polníčka, keďže som piekla kuriatko a chceli sme k...

Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočnice
Umytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10...

Uhorkové hniezda s bryndzou a olivou
Uhorky umyjeme, ošúpeme a zbavíme koncov. Škrabkou na zeleninu zrezávame po dĺžke „rezance“ a pritom...

Baklažán na orientálny spôsob
Baklažán ošúpeme a pokrájame na kolieska, ktoré osolíme, okoreníme, poprášime múkou a opečieme...

Ostrý džem z broskýň a hrozna
Broskyne a hrozno sparíme vriacou vodou a olúpeme, rozkrojíme a zbavíme kôstok a jadierok.

Imam bayildi – plnené baklažány
Stredne veľké baklažány umyjeme a osušíme, ale ich nelúpeme.

Nutela hviezdičky
Mrazené lístkové cesto pomaly rozmrazíme, vyvaľkáme ho na plát a pomocou formičky z neho vykrajujeme hviezdičky....

Tvarohové trojuholníčky
Pri tomto zákusku som trocha za experimentovala ale stálo to za to :-) ...

Zeleninové buchtičky
Keďže je zeleninové obdobie, vyskúšala som takéto zeleninové buchtičky a bola som sama prekvapená, aké...

Čili špekáčiky
Ak doma niečo robíte a nemáte čas na dlhé státie pri hrncoch a chcete sa dosýta najesť,...

Kuracie stehná na zelenine s jarnou cibuľkou
Stehná umyjeme a posypeme grilovacím korením, na panvici ich na oleji opečieme, potom stehná vyberieme, prebytočný olej zlejeme,...

Rizoto mimóza
MDŽ v Taliansku je slávené s omnoho väčšou dôležitosťou ako u nás. Možno preto, že...

Krídelka v slaninke
Kuracie krídelká naložíme do marinády (olivový olej, citrón, grilovacie korenie, cesnak) a necháme odležať....

Sušená krkovička s čakankou a rajčinovou penou
Sušené rajčiny rozmixujeme. Do misy dáme mascarpone, maslo, citrónovú šťavu, nasekaný cesnak a...

Banány v čokoláde
Banány olupeme a nakrájame na 1cm hrube kolieska. Každé koliesko vložíme medzi dve piškoty a spojíme šparadlom...

Môj jednoduchý grécky šalát
Tento recept vznikol vlastne len náhodne. Skombinovala som čo nám v záhradke vyrástlo so syrom a...

Kačacie prsia s kapustovými pirohmi
Najskôr dáme uvariť zemiaky na zemiakové pirohy, ktoré necháme vychladiť a použijeme ich neskôr. Červenú...

Rebierka s fazuľovou omáčkou a jalapeňos
Oheň a jedlo. Pečenie nad pahrebou, otáčanie ražňa, varenie v kotlíku. Čas prázdnin praje takejto romantike. V našej kuchyni...

Mrkvová polievka s Harissa pastou a údeným tofu
Najskôr si pripravíme Harissa pastu. Kapie upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov, kým nezmäknú....

Ceviche de pescado (Marinovaná ryba s tortilla čipsami)
Rybu nevaríme, ale vložíme ju do ovocnej šťavy a dáme do chladničky asi na jednu hodinu....