Čokoládové tyčinky

merrycherry - fotkamerrycherry, 8. februára 2014

Recept mám z knihy od Jenny White - Tri stačia. Nechcelo sa mi moc vypekať..tak len taká rychlovka...stačil jeden kúsok a bola som spokojná :)

10-12 ks
porcií

Suroviny

250 g
115 g
115 g prípadne hrozienka
ešte k tomu:
50 g




Postup

  1. 1

    Suroviny a gramáž som napísala tak ako boli v knihe ale kľudne si zameňte mliečnu čokoládu za horkú. Ja som nemala sušené slivky, tak som dala hrozienka. Čokoládu rozlámeme na kúsky a vložíme do ohňovzdornej misky. Pridáme maslo a zmes rozpúšťame v mikrovlnke 1 až 2 min. Premiešame a odložíme. Čokoládu môžte rozpustiť aj vo vodnom kúpeli.

  2. 2

    Keksy vložíme do mikroténového vrecúška a rozlámeme na kúsky. Slivky posekáme nahrubo a pridame ku keksom. Vmiešame do čokoládovej zmesi. Zmes vložíme do menšej formy /napr. na chlebik/ a necháme v chladničke stuhnúť. Ostrým nožom krájame.

  3. 3

    Ja som si formu na chlebik vyložíla potravin. fóliou, ide to lahšie vyklopiť :) a zmes som nedala do chladničky ale asi na 20-25 min do mrazničky...Keď to bolo pekne tuhé, nakrájala na tyčinky :) Dobrú chuť :) PS : ja som použila hrozienka z Marks&Spencer...prídu mi sladšie a nie také vyschnuté ako iné..použila som len jednu takúto malú krabičku 14 gramovú :)

    Čokoládové tyčinky  - obrázok 3

Diskusia k receptu

evanaaa
Výborné! Teda, aspoň si myslím a asi je to ozaj tak. Ja by som tam ešte nasekala nejaké orechy - oriešky aby to bolo dokonalé, ale aj takto to je.
merrycherry
@evanaaa ...kludne aj orechy sa možu dať..alebo sa môže použiť orieškova čokolada.....inak je to kaloricko-sladké :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia