Foto: figovnik
Postup
-
1
Potrebujeme: 100g mliečnej čokolády, za dve hrste čerstvých ružových lupienkov (nie z kvetinárstva ani niako chemicky ošetrené! ), 15g kakaového masla, 1 bielko, kryštálový cukor.
- 2
Postup: Ruže si opláchneme a do sucha usušíme. Ideálne je, keď ich dáme na čistú utierku a dáme na ne sitko na cesto aby nám neušli a sušíme ich asi minútu so sušičkou na vlasy. Vo vodnom kúpeli roztopíme kakaové maslo a pridáme lupienky ruží. Poriadne premiešame aby ruže vstrebalili maslo. Dáme na bok a necháme lúhovať minimálne 3 hodiny (ideálne je cez noc v uzatvorenej krabičke v chladničke). Počas lúhovania stuhne kakakové maslo, takže pred použitím ho znova aj s ružami roztopíme vo vodnom kúpeli. Potom cez malé sitko prepasírujeme maslo a časť ruží zmixujeme na takmer kašu tak, aby nám zostalo asi na 1 čajovú lyžičku. Čokoládu si vytemperujeme, postup tu. Do čokolády primiešame ružami ochutené maslo a zmixované ruže. Čokoládu necháme vychladnúť asi 3 minúty a na papier na pečenie alebo na ozdobný papier robíme dukáty (lyžičkou alebo zo sáčku). Ak nechceme aby dukáty mali špičku môžeme ich na koniec prikriť potravinárskou fóliou a zo spodkom poháru roztlačiť všetky na rovnakú veľkosť a rovnakú hrúbku.
- 3
Zdobenie: Do misky si rozbijeme bielko a do druhej misky si dáme cukor. Povyberáme krajšie lupienky ruží a namočíme ich do bielka a hneď do cukru. Sušíme ich na papiery na pečenie z ktorého ich vieme potom ľahko zdvihnúť. Na dukátiky ich lepíme pomocou čokolády.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu