Foto: tetrisss
Tento koláč je inšpirovaný tureckou pidou, čo je krásne povedané veľké upratovanie v kuchyni, lebo na plnenie týchto koláčov môžete použiť všetko, čo vám Zobraziť celý popisTento koláč je inšpirovaný tureckou pidou, čo je krásne povedané veľké upratovanie v kuchyni, lebo na plnenie týchto koláčov môžete použiť všetko, čo vám ostalo a je to na vás, ako si to skombinujete.
porcií
príprava
na 240 °C
Postup
-
1
Zo surovín na cesto spracujeme vláčne kysnuté cesto, nemusíte použiť aj kyslé mlieko, ale s ním je cesto ľahšie a mäkšie, ak nemáte, celú dávku dajte sladké mlieko. Cesto necháme vykysnúť a rozdelíme na 4 diely. Na plech dáme papier na pečenie a naň roztiahneme čo najtenšie cesto do oválneho tvaru. Do stredu cesta dáme plnku asi 1cm od okrajov.
- 2
Konkrétne túto plnku som robila nasledovne: na maslo som dala popražiť cibuľu, potom na kocky pokrájanú papriku a nechala som to krátko podusiť, kým paprika zmäkla. Mäso dusené bravčové na vlastnej šťave som pokrájala na malé kúsky a vložila do cibule, už to môžete odstaviť. Potom som do toho pridala na malé kocky pokrájaný domáci tvrdý syr, ale môžete tam dať akýkoľvek tvrdý syr. Posoliť a okoreniť podľa chuti. Plnka by mala byť studená.
- 3
Potom dvihneme okraje cesta cez plnu a utvoríme takú lodičku. Dáme piecť asi na 15 minút. Krájame priečne na rezy.
- 4
Plnku môžeme urobiť podobne aj z mletého mäsa, hríbov, špenátu, šunky a proste z toho, čo nám ostalo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu