
Slaninové guľky
Tu je tiež jedno využitie strúhanky. Tak isto je to dobré aj ku kyslým prívarkom a...

Hubová omeleta
Sterilizované huby v slanom náleve chvíľu podusíme na masle s korením, paprikou a cesnakom (podľa potreby...

Hubový Cordon bleu
Z vnútornej strany húb odstránime podhubie, osolíme, okoreníme a potrieme pretlačeným cesnakom. Huby naplníme...

Teľacie s pórom a hrozienkami
Mäso pokrájame na kocky. Umytý pór (len biele časti) pokrájame na tenké rezance. Na panvici...

Jablkovo-orechový závin z pivného cesta
Z múky, masti, piva a trochu soli pripravíme cesto. Rozvaľkáme a posypeme rozdrvenými piškótami.

Liptovské batôžky
Zemiaky uvaríme v šupke. Precedíme ich, olúpeme a nastrúhame alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme...

Pangasius so syrom
V pekáči na oleji osmažíme nahrubo nakrájanú cibuľu a pridáme k nej zmrazeného pangasia.

Orechové veterníčky
Recept som našla v útlej knižočke Kniha receptov 3 od Palmy. A keďže mam veľa...

Vatovaný rez
Tak ingrediencie všetky sú skoro od Dr. Oetkera, len vajcia sú nie jeho ha, ha, ha, /pokus...

Rizoto z kuchty
Tlakový hrniec používam pri varení najčastejšie. Na varenie zemiakov, ryže, mäsa, gulášov, ...

Kapustníky
Kapustu postrúhame, posypeme 2 kl soli, necháme stáť asi 30 minút a po zmäknutí vytlačíme vodu.

Chlebové paličky
Robila som kváskový chlieb a vedela som, ze nás čaká oslava. Tak som polovicu cesta...

Biftek zo žraloka po námornícky
Kusy pripraveného žraloka (bez kože) naklepeme, narežeme na prúžky široké 2-2, 5 cm, posypeme korením,...

Letná hríbovica s bezlepkovou tarhoňou
Výdatná polievka je niekedy za dve jedlá. Naša hustá letná hríbovica s bezlepkovou tarhoňou vám dobre...

Bryndzovo– zemiakové posúchy
Zemiaky olúpeme a umyjeme. Potom ich nastrúhame spolu s cibuľou, primiešame k nim vajcia, ...

Tilapia na zelenine
Na maslo si dáme popražiť pór nakrájaný nadrobno a potom pridáme horčicu, cukor, citrón, cesnak, do...

Syrové strapáčiky
Obľúbené jednohubky na posedenie s priateľmi. hoc aj ponúknúť veľkonočných kupačov.

Bramborový nákyp
Uvařené brambory ve slupce oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme koření a ostatní suroviny...

Polievka na horúce dni - španielska s koriandrom
V praxi sme „overili“ ďalšiu studenú polievku z „mníšskej kuchyne“, tentoraz pre osvieženie v horúčavách júna...

Osie hniezda
Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej...

Šípkový sirup
Konečne je tu jeseň, teda obdobie zberu plodov ale aj obdobie chrípok a prechladnutí. Práve...