Pochúťka z jablkového pyré
Komerčný recept
príprava
na 160-180 °C
Suroviny
| Na cesto: | |
| 150 g |
|
| 1 bal |
|
| 1 bal |
|
| 4 ks |
|
| 100 g (alebo margarín) |
|
| 200 g |
|
| 75 g |
|
| 150 g |
|
| Na náplň: | |
| 750 g |
|
| 2 bal |
|
| 500 ml |
|
| 1 PL |
|
| 3 bal |
|
| z 1/2 citróna |
|
| z 1/2 citróna |
|
| 200 ml |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta dáme všetky suroviny na cesto do misy a dôkladne premiešame. Cesto nalejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm), uhladíme stierkou a vložíme do rúry piecť.<br /><br /> Elektrická rúra: 180°C (predhriata)<br /> Teplovzdušná rúra: 160°C (predhriata)<br /> Plynová rúra: stupeň 2-3 (predhriata)<br /><br /> Čas pečenia: asi 25 minút
- 2
Plech vyberieme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.
- 3
¾ rozvarených jabĺk zmiešame so škoricovým cukrom a natrieme na zákusok. Odložíme do chladu. Smotanu vyšľaháme s cukrom a smeta-fixom do tuha, vmiešame citrónovú šťavu, kôru a kyslú smotanu.
- 4
Vyšľahanú šľahačku rozotrieme na jablkovú plnku a uhladíme. Krém ozdobíme zvyšnými kúskami jabĺk a dáme na asi 30 minút do chladu. Nakrájame na rezy a servírujeme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu