Pochúťka z jablkového pyré

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 21. septembra 2014
Pochúťka z jablkového pyré
Foto: droetker

Komerčný recept

20 minút
príprava
25 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Na cesto:
150 g
1 bal
1 bal
4 ks
100 g (alebo margarín)
200 g
75 g
150 g
Na náplň:
750 g
2 bal
500 ml
1 PL
3 bal
z 1/2 citróna
z 1/2 citróna
200 ml




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta dáme všetky suroviny na cesto do misy a dôkladne premiešame. Cesto nalejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm), uhladíme stierkou a vložíme do rúry piecť.<br /><br /> Elektrická rúra: 180°C (predhriata)<br /> Teplovzdušná rúra: 160°C (predhriata)<br /> Plynová rúra: stupeň 2-3 (predhriata)<br /><br /> Čas pečenia: asi 25 minút

  2. 2

    Plech vyberieme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.

  3. 3

    ¾ rozvarených jabĺk zmiešame so škoricovým cukrom a natrieme na zákusok. Odložíme do chladu. Smotanu vyšľaháme s cukrom a smeta-fixom do tuha, vmiešame citrónovú šťavu, kôru a kyslú smotanu.

  4. 4

    Vyšľahanú šľahačku rozotrieme na jablkovú plnku a uhladíme. Krém ozdobíme zvyšnými kúskami jabĺk a dáme na asi 30 minút do chladu. Nakrájame na rezy a servírujeme.

Diskusia k receptu

paeva
pod starosť sa mi zdá, že mám alergiu na lieskové orechy. dúfam, že v recepte ich môžem vymeniť za vlašské. ukladám




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia