
Celozrnné knedličky s jablkovou plnkou
Z droždia a trochy mlieka zamiešame kvások. Podkysnutý pridáme k múke spolu s ostatným mliekom, vajíčkom a...

Krabí šalát s avokádom a japonským dresingom
Tak tento recept som raz videla v televíznom programe s názvom Nigella expres a musím povedať, ...

Fazuľová nátierka s kvasnicami
Minule ma v rádiu zaujal tip na falošnú šunkovú penu. Tak volajú niekedy fazuľovú nátierku...

Z núdze cnosť
Pokazila sa mi mraznička, tak rýchlo využiť v nej odložené potraviny... Mala som tam...

Kuracie stehná na zelenine
U nás veľmi obľúbený obed. Jeho príprava je rýchla a nenáročná.

Kuracia roláda plnená špenátovo-šampiňónovou plnkou a parmezánom
Experimentovať v kuchyni sa oplatí ;)

Čokoládová roláda s banánom
Recept som našla v prílohe jedného časopisu. Zákusok mal veľký úspech, tak sa chcem s...

Rýchla avokádová nátierka
Avokádo prekrojíme, vyberieme pomocou lyžice vnútro, ošúpeme cibuľu a nakrájame na malé kúsky, ...

Fašírka s fučkanými zemiakmi a polievka Kyslé zemiaky
Nas dnesny obed obycajne jednoduche jedlo no niekedy je v jednoduchosti a obycajnosti krasa no a jasne...

Španielska panvica – valencijská ryža
Cibuľu a cesnak nakrájame. Kuracie prsia, chorizo, rajčiny a farebnú papriku nakrájame na rovnako...

Muffiny Surprise
Tieto muffinky som piekla pre vnučku. Surprise - prekvapenie, znamená, že je v muffinke...

Marocký baklažán
Keď som uvidela tento baklažán, prepáčte za slovko, ale slintala som! Čím skôr som dokúpila...

Bryndzová nátierka – Abov – Iowa - so stonkami zeleru
Dostal som „zásielku“ ešte letnej bryndze „Zvolen_Slatina“, tak som urobil nátierku. Túto „svojsky“ moju som...

Tartaletky s citrónovým krémom
Silken tofu! Hlavná zložka dnešného receptu. Hodvábne tofu, ktoré je jemné, výborne sa hodí...

Tvarohové celozrnné koláče
Dnes som varila kapustnicu a žiadalo sa mi k nej niečo sladké. Upiekla som kysnuté koláče...

Bravčové plnené s cuketou, mozzarelou a goudou
Toto mäsko som dnes urobila rodinke na obedík... veľmi si pochutnávali a tak pridávam dnes už...

Baklažánová rolka v zeleninovej trikolóre
Baklažán nakrájame na tenké plátky, ktoré osolíme a necháme odstáť. Poutierame ich servítkou a opečieme...

Gaštanový flan s karamelom
Pripravíme všetky suroviny. Cukor v menšom hrnci upálime na karamel a nalejeme do 4 malých ohňovzdorných...

Zelerový šalát, dia
Tento šalátik pre diabetika je veľmi super, pretože sa ho môže zjesť neobmedzene, nezapočítava sa do sacharidových...

Fašírka s červenými zemiakmi
Takúto fašírku som robila prvýkrat... Recept na ňu mám od mojej mamy, po telefóne mi...

Hríbové rizoto s fazuľkou
Zbožňujem rizoto, ale keďže ide o jednoduché jedlo zatiaľ som žiaden recept nepridala. Tento mi...

Údené tofu s arašidmi
Na oleji opražíme na pásiky pokrájane tofu do zlatova, po opražení vyberieme na tanier

Narodeninový rez-celiatický
Zaujal ma na vareche recept na Jamajka rez a skúsila som ho urobiť celiatický... trocha som si...

Baba ghanoush, svieži pokrm arabských krajín
Arabská kuchyňa je jedna z mojích obľúbených. Dnes som sa prvýkrát pustila do prípravy výbornej baba...

Palacinka plnená hubovým ragú a bryndzou
Z mlieka, vajec, hladkej múky a štipky soli pripravíme cesto na palacinky.

Sedliacke zemiaky v šupke s tvarohovou nátierkou
výborné, rýchle jedlo pre tých, ktorí majú radi bezmäsité a hlavne jednoduché recepty

Tekvicový džem s jablkami
Komerčný recept<br><br>Doba prípravy: asi 40 minút<br> Vystačí na: asi 4 poháre à 375 ml

Pangasius s bylinkovou krustou
Recept pripravil Richard Fencl z reštaurácie Rybník v Bašovciach