Tvarohovo-jahodové osvieženie fotorecept
Tak toto je naozaj osvieženie v týchto teplých dňoch, dobrota bez cukru.
20 minút
príprava
príprava
Suroviny
500 g |
|
100 - 150 ml |
|
3 - 4 PL (na osladenie) |
|
2 PL |
|
1 bal |
|
200 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do misy dáme tvaroh, kyslú smotanu, med, maslo premiešame. Želatinu si urobíme podľa návodu.
-
2
Pripravenú želatínu zmiešame s troškou tvarohovej zmesi a spojíme s celou masou.
-
3
Jahody očistíme a umyjeme, formu na bábovku vypláchneme studenou vodou alebo vyložíme potravinárskou fóliou. Vylejeme asi 3/4 tvarohovej zmesi do formy a na vrch dáme jahody tak, že ich trochu vtlačíme do vnútra.
-
4
Zbytok jahôd pretlačíme lyžičkou a zmiešame so zvyškom tvarohovej zmesi.
-
5
Zmiešame a vylejeme navrch. Dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny alebo na celú noc.
Ďakujem