Jahodový dezert
Jahodový dezert

Tvarohovo-jahodové osvieženie fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 11. júna 2017
Tvarohovo-jahodové osvieženie (fotorecept)
Foto: olinecka

Tak toto je naozaj osvieženie v týchto teplých dňoch, dobrota bez cukru.

20 minút
príprava

Suroviny

500 g
100 - 150 ml
3 - 4 PL (na osladenie)
2 PL
1 bal
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misy dáme tvaroh, kyslú smotanu, med, maslo premiešame. Želatinu si urobíme podľa návodu.

    Tvarohovo-jahodové osvieženie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravenú želatínu zmiešame s troškou tvarohovej zmesi a spojíme s celou masou.

    Tvarohovo-jahodové osvieženie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jahody očistíme a umyjeme, formu na bábovku vypláchneme studenou vodou alebo vyložíme potravinárskou fóliou. Vylejeme asi 3/4 tvarohovej zmesi do formy a na vrch dáme jahody tak, že ich trochu vtlačíme do vnútra.

    Tvarohovo-jahodové osvieženie (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zbytok jahôd pretlačíme lyžičkou a zmiešame so zvyškom tvarohovej zmesi.

    Tvarohovo-jahodové osvieženie (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zmiešame a vylejeme navrch. Dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny alebo na celú noc.

    Tvarohovo-jahodové osvieženie (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: