Foto: pupava
Čokomrkváč bol pokusom - odteraz sa tvári ako koláč, ktorý nami chce byť jedený častejšie než často.
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Olej, cukor a vajcia zmiešame spolu. Pridáme kakao, vanilku, soľ, škoricu, zázvor. Všetko poriadne premiešame.
- 2
Pridáme múku, opäť všetko spolu premiešame. Následne pridáme mrkvu a zase raz všetko spolu utľapkáme do jednej pekne voňajúcej a ešte lepšie chutiacej mazľavej hmoty.
- 3
Tortovú formu potrieme olejom a vysypeme múkou (dávame pozor, aby bola múka všade). Do formy vylejeme budúci koláč, čo najrovnomernejšie posypeme orechami a šupneme do rúry na 250°C. Pečieme cca 25 minút, ale treba na to (ku koncu) dávať pozor, sem tam popichať špáradlom a zistiť, či už je to hotovo. Keď je, vyberieme, počkáme, kým trochu vychladne a vychutnávame. Podávame so šľahačkou, príp. cukrovou polevou, prípadne hocičím, na čo práve máte chuť. Môžete to podávať aj s ničím, lebo už samotné je to skvelé. Dobrú chuť ;)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu