Foto: pusta
Túto nátierku som pripravila podľa receptu z časopis Cas pre ženy Extra 3/2010, je veľmi chutný a preto ho vkladám.
porcia
príprava
na 80 °C
Suroviny
500 g čerstvé/zodpovedajúce množstvo sušenýchh |
|
1 ks stredne veľká |
|
100 g |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Použila som sušené dubáky. Namočila som ich do teplej vody na 30 minút, pokrájala som ich na menšie kúsky.
-
2
Očistila som si cibuľu a ...
-
3
pokrájala som ju na drobno.
-
4
V hlbšom hrnci som orestovala cibuľu na rozohriatom oleji...
-
5
a orestovala som na nej a dubáky, pokrájané na menšie kúsky. Ak máme čerstvé dubáky, pokrájame ich najprv na plátky, potom na menšie kúsky, dalej postupujeme rovnako. Zmes som nechala úplne vychladnúť.
-
6
Pripravila som si mleté biele korenie a syr.
-
7
Vychladnuté dubáky som rozmixovala ponorným mixérom,ale nie úplne do hladka, pridala som soľ, mleté biele korenie a syr.
-
8
Všetko spolu som vymiešala na nátierku.
-
9
Podávala som ju na čerstvom chlebe s čerstvou zeleninou.
Diskusia k receptu