Dubáková nátierka fotorecept

pusta - fotkapusta, 6. júna 2011
Dubáková nátierka (fotorecept)
Foto: pusta

Túto nátierku som pripravila podľa receptu z časopis Cas pre ženy Extra 3/2010, je veľmi chutný a preto ho vkladám.

1 dávka
porcia
30 minút
príprava
10 minút
na 80 °C

Suroviny

500 g čerstvé/zodpovedajúce množstvo sušenýchh
1 ks stredne veľká
100 g
2 PL
podľa chuti
podľa chuti

Online leták

Postup

  1. 1

    Použila som sušené dubáky. Namočila som ich do teplej vody na 30 minút, pokrájala som ich na menšie kúsky.

    Dubáková nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistila som si cibuľu a ...

    Dubáková nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pokrájala som ju na drobno.

    Dubáková nátierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V hlbšom hrnci som orestovala cibuľu na rozohriatom oleji...

    Dubáková nátierka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a orestovala som na nej a dubáky, pokrájané na menšie kúsky. Ak máme čerstvé dubáky, pokrájame ich najprv na plátky, potom na menšie kúsky, dalej postupujeme rovnako. Zmes som nechala úplne vychladnúť.

    Dubáková nátierka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravila som si mleté biele korenie a syr.

    Dubáková nátierka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vychladnuté dubáky som rozmixovala ponorným mixérom,ale nie úplne do hladka, pridala som soľ, mleté biele korenie a syr.

    Dubáková nátierka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Všetko spolu som vymiešala na nátierku.

    Dubáková nátierka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávala som ju na čerstvom chlebe s čerstvou zeleninou.

    Dubáková nátierka (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

mamatata2
Receptík výborný, akurát som včera hľadela na pohár so sušenými hríbami a myslela, že by som ich mala upotrebiť. Postup na jednotku. Ďakujem milá @Pusta aj za tvoj čas, ktorý venuješ takému podrobnému postupu.
evilauri
To moze byt vyborne, mozno by to fungovalo aj s cerstvymi champignonmi? (susene dubaky by sme v obchode asi dlho hladali ?)
marianne69
@pusta prosim ta, ake zodpovedajuce mnozstvo si pouzila susenych hub (50g)?Zrovna mam nadbytok minulorocnych susenych hribov,aj by som ich takto zuzitkovala,vdaka...
sandratamer
Odpoveď od pusty:" @marianne69 áno, použila som 50 g sušených dubákov. všeobecne platí, že sušených hríbov má byť 10x menej, než čerstvých. Tvoj manžel má pravdu." a pre požívateľku @evilauri : áno, dajú sa použiť aj čerstvé šampiňony, ale aj iné huby."
bimka
... mňam, tak toto skúsim s čerstvými... len čo sa objavia...
3sandra3
to je skvelá dubáčikova nátierka.... huby sú superné jedlo
haston
toto môže byť dobré narýchlo skonzumovať. skúsim. doposiaľ som robieval len tú nátierku, ktorú som uverejnil aj na vareche a tá je z čerstvých (resp. mrazených) húb
jarunka
Tiez budem experimentovat. Uvidim co dostanem kupit. Nieco podobne robila kamaradka mojej dcerky a velmi to chvalila.
volt
super ze sa najdu ludia ktori nam pripomenu stare dobre recepty ktore by sme inak zabudli
peter64
Ďakujem za zverejnenie tohto receptu je ozaj super použil som šampiňóny ale syr babino tu v Čechách nemajú tak som použil smotanový syr a huby som nerozmixsoval ale som ich nastrúhal na strúhadle lebo mixér nemám a zmiešal som to iba z varechou.