Obrátený banánovo-čokoládový chlebík
V poslednej dobre rada pečiem s použitím banánov. V podstate už kupujem len banány prezreté, ...
Rolovaný chlebík s medvedím cesnakom
Už tak zo zvyku robím chlebík z min. troch múk, dnes vytunený medvedím cesnakom.....
Veľkonočný mazanec
Urobíme si kvások (mlieko, trocha cukru). Do pekárničky vkladáme mokré a suché suroviny a spracujeme na...
Plnené lístkové koláčiky s karamelom
Jemný vanilkový krém ukrytý vo vrstvičkách lístkového cesta a korunovaný lahodným karamelom, to je dokonalé spojenie chutí....
Vianočné guličky pre moletných
Vianočné guličky pre moletných a tých, čo majú vysoký cholesterol a majú chuť na iečo sladké....
Cuketa plnená zemiakovou plnkou
Zo zemiakov, múky a vajca urobíme cesto ako na zemiakové placky. Do cesta primiešame korenie,...
Gaštanové gule „Gýmeš“
Penový korpus: Suroviny šľaháme nad parou do zhustnutia, kým sa cukor rozpustí. Po 20 minútach...
Zemiakové tortičky
Môžu sa použiť, ako samostatné jedlo s kyslým mliekom, zakysankou atd, alebo ako príloha k jednoduchému mäsku...
Pstruh na masle s jablkom a cesnakom
Kombinácia jablka a cesnaku sa k pstruhom veľmi hodí. Tiež odporúčam skúsiť v lete s pohárom...
Karfiolová polievka s tvarohom krémová
Tuto polievku nám varila ešte moja babka na letných prázdninách na osade. Tvaroh a sýr boli...
Bravčové rebrá na červenom víne s hlivou
Jednoduché jedlo spojené s hlivou ustricovou.
Višňové dužiny
Višnňvé dužiny robievala maja mama a piekla s nimi fantastické buchty, alebo šatôčky.
Nivový kapor
Plátky umytého, vykosteného pokrájaného kapra osoľte, obaľte v hladkej múke, vajci a z oboch...
Bravčové na hríboch, podávané na kyslej kapuste
Mäsko slabo naklepeme osolíme a okoreníme a dáme na rýchlo opiecť na panvicu. potom dusíme do...
Pangasius s loveckou salámou a tvarúžkami
Včerejší oběd. Přítel měl pro mne zcela nepochopitelnou kombinaci vařeného hovězího, knedlíku a dýně (Jižní...
Americký vianočný koláč chudobných
Udajne Tento kolac so sebou doniesli Pilgrims. Bola to skupina anglicanov, ktora zila v Holandsku...
Kurča na kapuste
Do misy dáme scedenú kapustu, slaninu pokrájanú na malé kocky, prelisovaný cesnak, rascu a...
Dunajská fazuľa s paradajkami
Fazuľu namočenú deň vopred uvaríme domäkka. Vodu zlejeme. V kastróle na masti osmažíme najemno nakrájanú...
Líbyjský puding na slovenský spôsob
Aneb... ako z detskej krupice uvariť vynikajúci puding á la Libyan...
Jahodový džem s vanilkou a koňakom
Zásoby z čias, keď som mala vo vinohrade veľké množstvo jahôd sa minuli... musela som si...
Šťuka plnená polentou
Šťuku zvnútra osolíme, okoreníme a potrieme zmesou nasekaných byliniek. Pripravíme polentu: V hrnci necháme zovrieť...
Obtierance so slaninkou
Múku vymiešame s vajíčkom a troškou vody, pridáme soľ a dobre premiešame.
Tekvicová minestrone
Polievočka, ktorá zahreje a poteší nie len v sychravom počasí. S ciabattou chutí tak taliansky,...
Olive ascolane
Vyborna dobrotka v slovenskej kuchyni nie velmi znama ale zarucene ocari jej chut dokonca aj hosti ktory...
Roládka z údeného lososa plnená tatarákom
Tatarák z údeného lososa: Časť údeného lososa nasekáme najemno, pridáme maslo, horčicu, soľ, ...