Sviečkovica na zemiakových haluškách fotorecept

Ján Staroň
šéfkuchár hotela Grand v Jasnej, 4. júla 2013
Sviečkovica na zemiakových haluškách (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
160 g
200 g
100 g
Halušky:
300 g
1 ks
150 g
150 g
50 g




Postup

  1. 1



    Z hovädzej sviečkovice nakrájame po tri medailóniky na osobu, obalíme v slaninke, napichneme na špajdľu alebo kovovú ihlicu, natrieme olivovým olejom a grilujeme.

  2. 2



    Čas grilovania závisí od veľkosti medailónikov. Keď sú medailóniky hotové, dochutíme ich soľou a korením.

  3. 3



    Servírujeme na zemiakové halušky, ktoré pripravíme tradične z uvedených prísad. Uvaríme ich v osolenej vode.

Diskusia k receptu

veronikahu
podobné, ale výborné sú halušky s kyslou kapustou s br. krkovičkou upečenou na spôsob "lacipečeň", čž okorenenou, narýchlo opečenou
dellawar
Manitou, ochraňuj nás pred takou šľahačkovou tradíciou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia