Závin s tofu
Tento recept som objavila v nejakom časopise a zaujal ma tak som ho vyskúšala a normálne to sedí...
Mini čoko croissanty
Sú veľmi chutné a jednoduché na prípravu. A náplň sa dá samozrejme obmieňať (každému ako chutí).
Sopa criolla
V hrnci s olejom prudko osmažíme roštenku nakrájanú na kocky, pridáme cibuľu nakrájanú na malé kocky,...
Mandľový koláč s marcipánom
Tento koláč ma naučila babička. Pri rodinných oslavách robím hneď dva :)
Tuniakový sen
Už roky som túžila vyskúšať čerstvého tuniaka. Nikdy som sa k tomu neodhodlala až teraz na...
Jarné cestoviny so špenátom
Umytý špenát neosušíme a rovno ho dáme do hrnca, kde ho dusíme. Keď spľaskne, ...
Muffiny s čokoládou plnené džemom
Celé vajíčka vyšľahajte s kryštálovým cukrom ručným šľahačom do peny, pridajte múku, smotanu alebo mlieko,...
Prasiatka
Tento nápad priniesol manžel zo služobnej cesty, kde na recepcii v teplom bufete podávali párky v...
Extra muffiny
Extra, pretože to zahŕňa všetky privlastky ktoré ma napadli po okúsení. úplne vláčne, ...
Šampiňóny so zeleninou
Rychlé, ľahké a veľmi chutné jedlo. Super vhodné na horúce letné dni.
Orechovo-karamelový a bezlepkový zákusok
Vyskúšala som bezlepkovú verziu, ale ak urobíte z bežnej múky, bude cesto kompaktnejšie a nebude...
Hubové rezne
Čerstvé huby očistíme, umyjeme a nakrájame nadrobno. V rozpálenej masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a...
Tagliatelle so smrčkami, špenátom, cherry paradajkami a parmezánom
Práve je sezóna smrčkov, tieto huby sú veľkou delikatessou. Mám síce len sušené smrčky, ...
Paradajkovo-avokádový ,,tatarák,,
Zavoniate dobrú paradajku a hneď sa mysľou vrátite k starkej na dvor. Do čias, keď...
Škoricové klbká
Všetky ingrediencie okrem lentiliek zmiešame, vypracujeme cesto, ktoré necháme v chlade hodinku odpočinúť. Potom cesto pretláčame...
Hovädzie zvitky s zelerom, ananásom a zázvorom
Zohnal som hovädzie zadné rezne . Pôvodne som chcel uvariť španielskych vtáčkov. No som si...
Rukolovo-jabĺčkový šalátik
Korenistá chuť rukoly v kombinácii so sladkým jabĺčkom a slaným syrom vytvára v puse harmóniu chutí :)
Pečená jehněčí žebírka s rozmarýnem
Recept pochází z http://www. recepty. eu/jehneci-maso , postup byl mírně upraven. Více mých receptů na...
Stomna kebab
Mäso (buď teľacie, alebo jahňacie)nakrájame na malé kúsky, premiešame s cibuľou, petržlenovou vňaťou, saturejkou, mätou,...
Medailóniky so sušeným ovocím
Horúcou vodou premyté sušené ovocie necháme odkvapkať, dáme do misky, zalejeme vínom a necháme chvíľu napučať.
Hrniec morských plodov
Počula som, že vo Francúzsku a Taliansku ale aj v mnohých európskych krajinách sa na Štedrý...
Hniezda z bravčových kotliet a syra
Tady ten receptík jsem kdysi našla v týdeníku Horník a dodnes je to oblíbené jídlo celé rodiny....
Špaldovo-celozrnné rožky
Recept vznikol ako alternatíva k inému receptu, použil som suroviny, ktoré som mal doma k...