Zdravé sladké raňajky

deruth - fotkaderuth, 12. marca 2012

Nikdy som neobľubovala ovsené vločky, vždy mi prišli bez chuti. Vegánska kuchyňa a obmedzovanie klasického cukru však vo mne neuhasilo chuť na maškrtu a Zobraziť celý popisNikdy som neobľubovala ovsené vločky, vždy mi prišli bez chuti. Vegánska kuchyňa a obmedzovanie klasického cukru však vo mne neuhasilo chuť na maškrtu a keďže mám rada rýchle a chutné výsledky vualá.:)

1
porcia
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

 alebo iný zdravý prírodný sirup




Postup

  1. 1

    Vločky necháme napučať cca 20 min. ak sa nám však nechce(čo sa mi väčšinou nechce) zalejem ich vodou a a za stáleho miešania prevaríme v hrnci až sa voda vytratí a začnú sa pripekať.

  2. 2

    Ostavíme z ohňa prelejeme javorovým sirupom a posypeme škoricou, postrúhame jablko a premiešame. Ozdobíme orechmi, ktoré môžme orestovať na sucho na panvici. Ak jablko nechceme strúhať, ale chceme mať plátky odporúčam ich poukladať na vrch spolu s orechmi.

Diskusia k receptu

ruzova
super, rano je vraj dobre zacat so sladkym, vyskusam, inak chutne su aj vlocky namocene v jablkovom dzuse, samozrejme so skoricou
betty21
vločky na sladko, či slano sú vždy výborné a zdravé:) Robievaš aj vločkovú kašu v mlieku? Tá je skvelá aj so škoricou.
asa5
ja ich milujem s vanilkovým jogurtom a banánom, alebo napríklad s banánovým koktejlom :) ale toto je tiež super nápad!
deruth
fíha aké skvelé nápady.
ruzova: myslíte si, že by sa to isté dalo spraviť v jablčnej čerstvej šťave?
betty21: ešte som sa k tomu nedostala, treba to prevárať?
asa5: prosím Vás treba ich dať dopredu napučať do mlieka? či iba rozmixovať, lebo ja si robím banánová koktejl so sójovým kefírom a javorovým sirupom a škoricou a to mi celkom vyhovuje.
Ďakujem za pozitívne reakcie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia