
Tofu s hráškom
Mám rada tofu, často si ho pripravujem hlavne pre seba, ale nevadí mi, ak...

Syrové guličky
Dnes ma stretla suseda (korpulentná odkedy ju poznám a zvyknutá na to, že som "vyžla") a...

Vyprážaný syr ktorý nikdy nevytečie
Mne syr vždy vytečie. Môžem ho obaliť aj 5krát ... Keď videla stará mama moje zúfalstvo,...

Mleté morčacie prsia plnené syrom s pamajoránom
Dnes z mletého morčacieho mäsa, ale ja som opäť mäso nemlela, ale krájala na drobné...

Fašírka zo zeleniny s čubricou
Dostala som väčšie množstvo bulharského korenia - čubrice. Do mäsa som ju už použila, ...

Nepečená smotanovo-malinová torta
V záhrade práve dozrievajú černice a aj zopár malín sa ešte nájde, tak ponúkam recept na...

Raw žemľovka
Inšpirovala som sa na internete, pomery som dala podľa množstva ingrediencií doma a mojich chuťových pohárikov....

Zemiakové placky s mäsom a zeleninovým šalátom
Určite toto jedlo poznáte viacerí, ale každý ho robí v inej obmene. U nás doma je...

Pizza bez výčitiek
Tak toto je veľká vec pre mňa! :) Asi nepoznám človeka, ktorému nechutí pizza. Ponúkam...

Morčacie stehno so zeleninou a hríbmi
Toto jedlo máme radi je to rýchlo urobené a hlavne dobré. Aspoň nám chuti.

Pohánka s baklažánmi na bakuský spôsob
Výborné a zdravé jedlo z azerbajdžanskej kuchyne. Ak chcete uvariť niečo chutné z pohánky, tak...

Cícerové placky s krúpami
Cícer necháme vo vode napučať. Prepláchneme ho v studenej vode. V hrnci s trochou soli...

Bravčovina na horčici
Za klasickou hydinovou polievkou sa hodí niečo voňavé a chrumkavé... Moje menu na nedeľný obed z...

Ríbezle ku sviečkovej
Takto zaváram aj brusnice ale tie ešte nie sú - tak nám poslúžia aj červené ríbezle, ...

Sushi Futo Maki Tekka
Najprv si pripravíme sushi ryžu. Studenou vodou ju prepláchneme 6 krát, kým voda nezostane úplne...

Domáci javorový sirup II
Ahojte. Mnohí z Vás už zrejme poznajú moju prácu a viete, že sa venujem výrobe...

Barónkin jablkový paj
Kolac zo zvysku cesta , ktory mi zostal , ked som piekla ... Baronkine rezy ......

Zapekané kuracie prsia s broskyňami
Tento recept je z brožúry " Dobré jedlo" a je naozaj dobré.

Domáci pálivý Gulyáskrém - pálivý domáci gulášový krém
Recept som našla pred 2 rokmi na No. Salty, pretože nemám rada kupované ochucovadlá s éčkami,...

Nízkosacharidové pečivo
Je zakázané používanie úvodzoviek v nadpise ale toto "pečivo" (lebo neviem ako inak to pomenovať) je to...

Špagety s rukolovou omáčkou
Rukola sa väčšinou konzumuje v podobe šalátu, s trochou parmezánu, cherry paradajkami a krutónmi...

Rýchla plnená paprika
V chladničke my zostalo trocha ryže , paprika začínala vädnúť tak bolo treba pomíňať suroviny...

Kuracia pečeň pečená v husacej masti s husacími oškvarkami
Nadchádza jeseň a s ňou husacie dobroty. Z domácej husi som odkrojila sadlo aj s kožou,...

Králik na bielom víne
Dostala som králika od známeho, tak som rozmýšľala čo s ním, hlavne nech je to...

Syrové vyprážané placky z údeného syra
Syr nastrúhame, zmiešame s rozšľahanými vajcami, strúhankou, mliekom, rozotreným strúčikom cesnaku a soľou. Ak je hmota...

Fašírka pečená so zemiakmi
Tento recept pridávam skôr ako tip na prípravu. Síce dlhšie pečenie, ale krátka príprava s...

Frittata - omeleta špenátová
Tak tento názov frittata sa mi páči oveľa viac ako omeleta... a aj mi lepšie chutila......