Foto: valina
na nedeľne popoludnie, s priateľmi k dobrému vínku
50
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
1/2 kg |
|
300 ml |
|
|
|
1 lyžička kávová |
|
1 ks |
|
1 dcl |
|
1 kocka |
|
Pomazánka: | |
250 g |
|
1/4 |
|
2-3 strúčiky |
|
Ns ozdobu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Z mlieka, cukru a kvasníc si urobíme kvások, ktorý po vykvasení vylejeme do preosiatej múky so soľou, vajíčkom a olejom. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto vyváľame a vykrojíme malé kvetinky, ktoré potrieme vajíčkom, upečieme. Pečieme 30 min. pri 200´C. Po vychladnutí prekrojíme na polovičky a zdobíme.
- 2
Pomazávku si poriadke vymiešame, naplníme do ozdobného vrecúška a zdobíme polovičky buchtičiek-kvetiniek. Ozdobíme olivou a 1/4 paradajky a dáme do papierového košíčka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu