Foto: kukulienka71
Krehké linecké pláty naplnené pikantným džemom a vrch pomazaný žĺtkovou polevou posypanou mletými orechami a hrozienkami.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z múky, práškového cukru, studeného posekaného masla a celého vajca zmiesime cesto, ktoré rozdelíme na tri rovnaké časti. Odložíme do chladu aspoň na pol hodiny.
-
2
Každé cesto vyvaľkáme na tenko medzi dvoma pečiacimi papiermi . Ja som mala veľkosť 22x35cm.
-
3
Všetky tri cestá postupne upečieme v rúre vyhriatej na 180°C do ružova. Trvá to len pár(zakaždým 5-7) minút, cestá sú tenké. Hneď za tepla dva z nich potrieme džemom. Použila som svoj morušovo-citrónový, je kyslastý. Takisto by bol výborný aj ríbezľový, jahodový, či malinový.
-
4
Pláty poukladáme na seba a vrch potrieme polevou, na ktorú vyšľaháme dva surové žĺtky s 80g práškového cukru skoro do biela.
-
5
Ozdobíme vopred opláchnutými hrozienkami
-
6
a posekanými orechami. Mala som namleté, tak som dala také, ale sekané vyzerajú lepšie:-)
-
7
Využijeme zvyškové teplo už vypnutej rúry a necháme polevu trocha uschnúť. S krájaním počkáme aspoň 4 hodiny, inak cesto polámeme. Keď nasiakne vlhkosť z džemu, bude sa dať dobre rezať aj jesť bez chrúmania. Najlepšie urobíme, ak mu dáme pokoj na celú noc:-)
krása,děkuji za tip ,ukládám a 5* letí..