Foto: zirafninka1
Veľmi sladký koláč s kúskami karamelu a bielej čokolády.
Postup
-
1
Pripravíme a navážime si všetky suroviny. 100 g bielej čokolády a karamelové cukríky nakrájame na kocky.
-
2
Malý štvorcový plech vymažeme roztopeným stuženým tukom a vyložíme papierom na pečenie. Znovu potrieme tukom.
-
3
Nad parou roztopíme maslo a 200 g čokolády. Necháme mierne vychladnúť.
-
4
Vajcia ušľaháme do peny. Postupne za stáleho šľahania prisypávame cukor, prilejeme vanilkový extrakt.
-
5
Keď sa cukor rozpustí a zmes zosvetlie, prilievame čokoládovú hmotu. Stále šľaháme.
-
6
Na záver do cesta zapracujeme múku so štipkou soli. Pridáme nasekanú čokoládu a cukríky.
-
7
Cesto vylejeme na pripravený plech.
-
8
Pri 180 °C pečieme cca 35 minút.
ale tie kalorie...(?!)