Tvarohová nepečená torta s datlovo-orechovým korpusom

monniee - fotkamonniee, 10. marca 2014
Tvarohová nepečená torta s datlovo-orechovým korpusom
Foto: monniee

Jesť a maškrtiť zdravo, neznamená ukrátiť sa o chuťové pôžitky. Skôr naopak. Častokrát je to o objavení nových, skvelých surovín a chuťových kombinácii. Vyskúšajte chuť Zobraziť celý popisJesť a maškrtiť zdravo, neznamená ukrátiť sa o chuťové pôžitky. Skôr naopak. Častokrát je to o objavení nových, skvelých surovín a chuťových kombinácii. Vyskúšajte chuť tvarohu s kokosovým mliekom a lahodne sladký datlový korpus s opečenými vlašskými orechami :)

60 minút
príprava

Suroviny

500 g
500 g
1 plechovka
Korpus:
200 g
100 g
1 hrnček
1 hrnček
Na vrch:




Postup

  1. 1

    Predpríprava:
    Podľa bodu 3. sa rozhodneme, či si kúpime na tortu iba 1kg jemného tvarohu, alebo aj hrudkovitý. Sušené datle, slivky a polovicu množstva orechov dáme do nádoby, zalejeme vodou a cez noc necháme namočené. Plechovku s kokosovým mliekom dáme do chladničky. A tešíme sa na druhý deň, kedy môžme začať s prípravou torty ;)

  2. 2

    Korpus:
    Vodu, ktorou bolo zaliate sušené ovocie a orechy vylejeme. Následne túto hmotu vymixujeme tyčovým mixérom. Na panvici si nasucho opečieme vlašské orechy, kým začnú rozvoniavať. Posekáme ich nahrubo a pridáme do zmesi. Ďalej pridáme podľa chuti kakao a mletú škoricu. Zahustíme strúhaným kokosom. Zmes natrieme rovnomerne do tortovej formy a dáme do chladničky.

  3. 3

    Tvarohovo-kokosová masa:
    Najprv v miske vymiešame tvarohy s citrónovou šťavou a stéviou (množstvo podľa chuti). *UPOZORNENIE: Ja mám rada tú konzistenciu hrudkového tvarohu v torte, ale keď ju chcete robiť dvojfarebnú aj s kakaom, použite radšej IBA jemný tvaroh, inak to nebude v reze vyzerať až tak pekne...(viď. moja torta v reze).

  4. 4

    Plechovku s kokosovým mliekom nepretrepávame. Otvoríme ju a do hmoty pridáme tuhú časť kokosového mlieka z plechovky. Ak chceme dvojfarebnú tortu - oddelíme polovicu tvarohovej hmoty a vmiešame do nej dve polievkové lyžice kakaového prášku (kľudne aj viac a ochutnajte!..podľa mňa úplne božská chuť <3)

  5. 5

    Takže máme dve misky, jednu s kakaovou hmotou a druhú s bielou. Pripravíme si želatínu alebo agar (rastlinná želatína), podľa návodu. Vmiešame do pripravených tvarohových hmôt. Z chladničky vyberieme formu s korpusom a striedavo na neho navrstvíme obe hmoty.

    Tvarohová nepečená torta s datlovo-orechovým korpusom - obrázok 5
  6. 6

    A už dáme len stuhnúť do chladničky. na vrch odporúčam dobrý džem, ovocie alebo čokoládu..ale to už je na vás, vašej fantázii a preferenciách :) Dobrú, zdravú chuť prajem! :)

    Tvarohová nepečená torta s datlovo-orechovým korpusom - obrázok 6

Diskusia k receptu

pipnat
Tak toto vyzerá úžasne, snáď budem mať možnosť vyskúšať tento receptík:)KK
tiginko
tá musí byť výborná, mám tieto druhy sladkostí veľmi rada, ukladám do KK
frezia
Tvoja torta je velmi zaujimava, coskoro ju vyskusam. Tie tazke maslove, sladke plnky nemam rada, ale tato sa mi velmi paci. Dakujem za vyborny recept.
monniee
Veď práve, táto neobsahuje múku, vajíčka, nie je pridaný tuk ani cukor..a predsa chutí super. Nech sa podarí :)
stacy77777
veľmi zaujímavý korpus, toto sa mi naozaj páči,aj vzhľadovo veľmi pekné,putuje do rubriky EXTRA
simca401
Vyzerá krásne :) a mohla by som miesto datlí použiť iba slivky?? či tie datle sú tam potrebne?
monniee
@stacy77777 jeej..to ma teší ;)
@simca40 Ďakujem :) podľa mňa to v pohode bude fungovat aj iba so slivkami poprípade s iným sušeným ovocím. Aj marhule by možno boli fajn.
monniee
@tati2008 upravené. Díky za upozornenie, nejako mi to zmizlo, viem, že do surovín som to písala :/
idora
fantastická záležitosť, hlavne pre športovcov vďaka, že si sa podelila :-)
martamm
Monnie, Tvoja tortička je veľmi lákavá, úžasné ingrediencie, lahodná plnka, láka ma hneď ju spraviť, vdaka za inšpiráciu :)
martamm
monniee, zajtra tortu spravim, napisem potom, ako chutila :)
jujoska
ta mozaika na reze je perfektna, ak to "zavinil" ten hrudkovy tvaroh, tak je dobre, ze tam bol :D Aj tak neviem, ako sa ti podarilo vytvorit takuto zaujimavu kresbu... rada by som ju vyskusala, dufam ze budem mat prilezitost
martamm
monniee, robila som Tvoju tortičku s malou obmenou. namiesto kakaa som do polovice plnky pridala karamelový pudíng a môžem povedať, že výsledok bol výborný. Torta bola svieža, nepresladeená, ľahko stráviteľná, vhodná aj pre nás, čo si strážime hmotnosť :)
monniee
@matramm perfektné :) S karamelovou príchuťou mohla byť super. Teším sa, že si vyskúšala :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia