Foto: palma
Komerčný recept<br /> Vianočné pečenie je v mnohých domácnostiach už v plnom prúde. Náš tip na pečenie sú klasické holandské keksy, ktoré sú ako stvorené Zobraziť celý popisKomerčný recept<br /> Vianočné pečenie je v mnohých domácnostiach už v plnom prúde. Náš tip na pečenie sú klasické holandské keksy, ktoré sú ako stvorené na namáčanie do kávy a čaju. Určite vyskúšajte!
Postup
-
1
V mise zmiešame najprv všetky suché ingrediencie. Dobre ich premiešame, aby sa korenie rovnomerne rozvrstvilo. Pridáme zmäknutý Palmarin a vypracujeme cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme odpočinúť v chladničke cez noc. Predhrejeme si rúru na 165 °C. Na plech vystlaný papierom na pečenie ukladáme buď vykrojené koláčiky alebo z formy vybrané koláčiky. Pečieme doružova.
- 2
Aby sa čo najviac podobali originálu, mali by ste si zadovážiť špeciálnu vyrezávanú formu, do ktorej sa ručne natlačí cesto a opatrne vyberie. Otlačky sa potom pečú na plechu. Pre tých praktickejších sa dnes dajú kúpiť šikovné silikónové formy, s ktorými sa pracuje rýchlejšie a jednoduchšie. Dôležité pre tých, ktorí budú koláčiky vykrajovať. Cesto sa samo o sebe bude dosť lepiť. Odporúčame ho vaľkať medzi dvoma hárkami papiera na pečenie, aby sme sa vyhli zbytočnému múčeniu.
- 3
<b>Tip:</b> Vďaka použitiu rastlinného tuku si drobné koláčiky a keksíky zachovajú krásne svoj tvar a neroztečú pri pečení ani na vyšších teplotách.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.kreativita.info/valcek-ktory-meni-pecivo-na-hotove-umel...