
Mleté kuracie medailóniky s hubami a pórom
Jedlá z kuraciny patria k najobľúbenejším: pre svoju jednoduchú prípravu, výbornú chuť, rôznorodosť. S...

Bezlepkový ovocný tunel
Bielka vyšľaháme na sneh. Žĺtka vyšľaháme c cukrom do peny, postupne prilejeme mlieko a rum,...

Štefanova placka
Mäso nakrájame na rezančeky, cibuľu pokrájame nadrobno a dáme na olej, pridáme mäso a dusíme...

Kurča s bylinkami
Očistené kurča nakrájame na časti, vložíme do misy a marinujeme asi hodinu v citrónovej šťave spolu...

Zeleninové mešce s dubákovými toliarikmi
Tieto mešteky sú u nás obľúbené s akoukoľvek plnkou. dnes som ich urobila zo zeleninového cesta...

Ovčie rebro s tekvicovou penou
Očistené a v bylinkách a cesnaku marinované rebro osolíme a pečieme pri 120 °C asi 5 hodín....

Pórovo-kurací nákyp
Dlhe roky som zila "vonku", kde som sa priucila par receptom. Tento je jeden z...

Veľkonočný puding
Podľa návodu uvaríme puding, do maslom vymastených misiek rozdelíme piškóty.

Sviečkovica s kuskusom a so zeleninou
Očistenú hovädziu sviečkovú sprudka opečieme z každej strany. Osolíme a okoreníme, pridáme bylinku a zabalíme...

Rybacia polievka
Túto rybaciu polievku pripravujem už niekoľko rokov a veľmi som si ju obľúbil.

Syrové cookies
Rúru predhrejeme na 180 °C. Zmiešame Heru a syr, rozmiešame do hladka, pridáme cukor,...

Langoše od známej
pripravíme si kvások - mlieko si ohrejeme pridame cukor a nechame kvasok nakvasit navažime si múku , ...

Vanilkové mini veterníčky s marcipánom a višňovým džemom
Dokonalý dezert pre všetkých fanúšikov vianočných chutí, ku ktorým neodmysliteľne patrí aj vanilka a marcipán....

Nátierka z údeného lososa
Na raňajky, desiatu alebo na oslavu, táto jednoduchá nátierka z údeného lososa so smotanovým syrom...

Buraczki s česnekovou omáčkou
Při výběru červené řepy, dbáme na to, aby bulvy byly nepoškozené, jinak nám při...

BeBe buchta
Tento koláč robievam len výnimočne na Veľkú noc, Vianoce a narodeniny mojich deti.

Hlivovo-tvarůžkové topinky
Mám ráda tvarůžky a houby-jakékoliv. Spojit je dohromady nebyla špatná volba. ...

Pirohy plnené dubákovým ragú
Z múky, vajec, zo soli a z oleja vymiesime kompaktné cesto. Hotové cesto zabalíme...

Orechové venčeky
Rastlinný tuk a cukor vyšľaháme do peny, primiešame žĺtky, vanilkovú arómu, soľ, múku a vypracujeme cesto.

Námornícke fondue
V mojich zážitkoch pribudlo niekoľko zaujímavostí z histórie lodných kuchýň. Tam som sľúbil, že poskytnem...