Mrkva sa hodí aj na sladké zdravé mlsanie, tak prečo nevyužiť ju .
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Mrkvu očistíme, nastrúhame na jemno na strúhadle Na strúhadle si postrúhame aj Palmarín / cez veľké slzičky strúhadla/, lepšie sa zapracuje do múky.
- 2
Múku preosejeme, zmiešame s práškom do pečiva. Na doske spracujeme spolu s Palmarínom a postrúhanou mrkvou. Kým bude odpočívať ,pripravíme si plnku.
- 3
Mak zomelieme, osladíme slivkovým lekvarom alebo marhuľovým džemom podľa chuti.
- 4
Cesto vyvaľkáme na doske asi 3 mm hrubé. Pokrájame aby sme mali vyššie trojuholníky /ako na croasanty/. Na každý lyžičkou dáme trochu plnky a zavinieme rohlíčky. Pečieme do mrkvovo-ružova na plechu vystlaného papierom na pečenie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu