
Hlávkové zelí muškátové
Nejlepší je ze zelí jarního, ale i nejarní je výborné. Hlavně pak na jaře na...

Zapekané zemiaky
Pripravíme si marinádu zo všetkých korením a oleja. Nakrájame si zemiaky na pol mesiačiky. Vytrieme si pekáč...

Uhorkový šalát so sardelami
Uhorky, najradšej mám trochu prerastené nakladačky, ošúpeme a nakrájame na drobné kocky. Jogurt zmiešame...

Brokolicovo– cestovinová dúha
Brokolicu rozoberieme na malé kúsky, ktoré uvaríme v osolenej vode a scedíme. Na oleji speníme...

Bylinkové knedličky zapekané so zeleninou
Niet nad čerstvé suroviny, z ktorých sa zrodí omnoho chutnejšie, voňavejšie i zdravšie jedlo...

Kapusta od anyuky
Tento recept je velmi stary. Unas doma na Vianoce a Novy rok sa podavala. Povodny...

Bruschetta so sardinkami
Komerčný recept<br /> Spoznajte Stredomorie napríklad pomocou chrumkavej desiaty v podobe opečeného chleba s olivovým olejom, paradajkami...

Tekvicovo-orechový koláč s medovou polevou
Tekvice je opäť neúrekom. U nás na v škole sa konala halloweenska katedrovica a to bola...

Figová saláma
Umyté figy pomelieme na mäsovom mlynčeku. Primiešame pomleté orechy, pridáme žĺtky, rum, práškový cukor...

Betlehem
Recept mám z internetu - artmama. Osvedčil sa mi takže ho pečiem, lebo perníčky sú...

Rybí polévka se smetanou
Nejprve si uvaříme ryby v osolené vodě s bobkovým listem a kuličkami pepře. Pak přecedíme a...

Paštéta s oškvarkami a cibuľovo-cviklovým džemom
Paštéta: Nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme bravčové mäso, pečeň, osolíme a okoreníme, pridáme...
Kokosové hviezdičky
Sviatočne ozdobené chrumkavé kokosové drobné pečivo doplnené bielou čokoládou skrášli každý vianočný stôl.

Hruškovo-melónový džem
Dnes som varila hruškovy džem a pridala som donho aj žltý melon pretože mám jeho chut rada...

Rybacia polievka s krutónikmi
Rybacia polievka je niečo, čo sa nedá jesť každý deň, ale raz za čas je to lahôdka....

Kuriatko po provensálsky
Recept vytvoreý u nas doma v kuchyni, keď som mal chuť na niečo fajne a tak...

Rýchle raňajky
Umyté redkovky nakrájame na tekné plátky. Knäckebrot potrime tenkou vrstvou pesta a navrch dáme uhorky, ...

Králičie stehienka s tomatovou horčicou
V kuchyni som objavila darček z Vianoc 2012 ~ Kolekci speciálních hořčic vyrobenou mnichy z opatství Nový...

Špargľové tagliatelle
Odkukané nápady rodia ďalšie nápady... stačí raz vziať na špargľu škrabku a už to ide...

Zemiaková paštéta
Zemiaky uvaríme v šupke s rascou a soľou. Vychladnuté olúpeme a nakrájame na plátky. Špenát...

Hrnčekový ovocný koláč s posýpkou
Do misy dáme múku, cukor a olej. Zmiešame spolu a hrnček zmesi si odložíme na posýpku....

Šalát s lososom a medovým nálevom
Najskôr pripravíme gravlax – soľ, cukor, kôpor, vodku, korenie, šťavu a kôru...

Jahodová granola
Pozdrav presladeným baleným musli, priamo z pece. (inšpirácia: www. howsweeteats. com)
Lokše z červenej kapusty s kuracou pečeňou a so šalátom
Pestrofarebné jesenné jedlo sme vyskladali z našich obľúbených surovín, medzi ktorými nechýba červená kapusta, chutná...

Marmeláda z pečených jabĺk
Obľúbená zimná marmeláda v Rakúsku a Nemecku (Bratapfel marmelade).

Rind Sulz so zeleninou
Hovädzie mäso uvaríme, vychladnuté nakrájame na kocky 1 x 1 cm, rovnako aj koreňovú zeleninu,...

Orechové kocky
Tento recept som videla v časopise, ešte som ho nevyskôšala ale v najbližšej dobe sa chystám.

Špenátovo-parmezánové suflé
Výborný rýchly nákyp vhodný aj na raňajky, desiatu či olovrant.

Pele mele :-)
Na tento recept neuvádzam množstvá, nakoľko to záleží od počtu rožkov, alebo od toho koľko jedákov to...
Všetko mäso
Kuracie mäso
Hovädzie mäso
Bravčové mäso
Ryby morské
Ryby z jazera