Foto: janger
Pri (vianocnom) peceni potrebujeme casto postruhanu citronovu korku. Citron mozno nemame vzdy doma. Mozete si korku pripravit do zasoby. V chladnicke, v pohariku, to Zobraziť celý popisPri (vianocnom) peceni potrebujeme casto postruhanu citronovu korku. Citron mozno nemame vzdy doma. Mozete si korku pripravit do zasoby. V chladnicke, v pohariku, to vydrzi dlho. Velmi jednoduche.
Postup
-
1
Potrebujeme len citrony a cukor. Ak mate moznost, kupte citrony chemicky neosetrene. Ak nemate, tak aspon poriadne ich treba umyt. A pri kupe dajte pozor, aby neboli nejake vysusene. Aby boli take dobre "olejnate", tie su aromatickejsie a lepsie sa potom rozpusti aj cukor. Postruhame korku, len zltu cast.
-
2
Zmiesame s jemnym krystalovym cukrom. Pomer 1 polievkova lyzica cukru na korku z jedneho citrona.
-
3
Dobre to v pohariku zmiesame, uzavrieme a dame do chladnicky. Postupne sa cukor mierne rozpusti. Niekedy to mozeme trochu premiesat. A mame zasobu, vzdy poruke. Ta vona, ked otvorite poharik!
No, vidis, a ja som myslela, ze objavenie Ameriky ;-).... Ale mozno su tu aj taki, co to nepoznaju a pomoze im to.
To som rada, @mares , ze niekomu je to uzitocne :-).
Aj pre mna, @stanci :-).
Dakujem za koment, @dosa. Ja mam teraz toto uz stale v zasobe. Je to prakticke, len vytiahnes pohar z chladnicky.... Lebo cerstve citrony nemam doma vzdy.