Voňavé prebudenie

zuzuliacik - bez fotkyzuzuliacik, 7. marca 2013

Pred niekoľkým dňami som sa rozhodla zmeniť svoj životný štýl, zbaviť sa kíl navyše, znovu načerpať energiu. Ako prvý krok som sa rozhodla zmeniť Zobraziť celý popisPred niekoľkým dňami som sa rozhodla zmeniť svoj životný štýl, zbaviť sa kíl navyše, znovu načerpať energiu. Ako prvý krok som sa rozhodla zmeniť stravovacie návyky. Prevláda názor, že to, čo je zdravé, nie je chutné, ale opak je pravdou. A tento jednoduchý recept je toho žiarivým dôkazom :-)

1
porcia
1 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 čl
1 čl
3 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Jabĺčko umyjeme, očistíme, zbavíme jadierok a pokrájame na menšie kúsky.

  2. 2

    Na panvici rozohrejme olivový olej, pridáme pokrájané jabĺčko, med, citrónovú šťavu a mletú škoricu. Dôkladne premiešame, kým sa každý kúsok jabĺčka neobalí citrónovo-medovo-škoricovým "kabátikom".

  3. 3

    Pridáme ovsenné vločky a pšeničné klíčky, premiešame a ešte chvíľu opekáme, kým jabĺčka mierne zmäknú, ovsenné vločky trošku schrumkavejú a celý byt zaplaví nádherná vôňa.

Diskusia k receptu

ja64
Zaujímavo napísané, prajem veľa zdaru pri predsavzatí ! Určite vyskúšam.
zuzkabluzka
aj ja som sa tak minule snazila a prave pred par dnami ma to preslo:( tak si prave dnes peciem tortu, aby ma presiel zial ;)
recept je ale pekny, ked ma zas ovladne moje zdravsie ja, urcite vyskusam a tebe drzim vsetky palce :))))
gordonko
včera som robil štrúdle a jednu som urobil iba jablka cukor a škorica ... parádná vôňa .....aj to chutí
...držim palce s dietou .....
monnikka
ja robím podobne, ale s banánom, nedávno som pridala recept, skúsim aj takto s jabĺčkom, páči sa mi to
martamm
Súhlasím, aj tiež robím očistnú kúru teraz a raňajky mám vločkové :)
zuzuliacik
Ďakujem za povzbudenia :-) Som z tých večne chudnúcich a večne priberajúcich, vždy ma zradí môj mlsný jazýček. Preto som sa rozhodla, že končím so všetkými chvíľkovými diétami a musím začať variť pre seba aj rodinu tak, aby to bolo zdravé, ale hlavne chutné, aby nám to vydržalo po celý život. Tu na Vareche som našla množstvo inšpirácií, tak to snáď tentokrát zvládnem. A budem sa snažiť so všetkými novovymyslenými zdravými receptami podeliť :-)
athelasil
ja väčšinou raňajkujem musli s jogurtom a jabĺčkom (hlavne z toho dôvodu že nestíham pripraviť vločky,preto už hotové musli), ale toto niekedy isto vyskúšam! :)
radost
nuž-samé dobré veci..:-)čo chudnete všetci?
ved tu sa dobre varí..mieša..kuchtí..pečie..a vy propagujete antivarechu...veru mi nie je do smiechu..:-))
..ešte aj očistnú kúru...:-(
tak vám držím palce..a mne zatiaľ tukový majetok rastie...:-)
joel
no neviem čo budeš jesť keď budeš ......
douglas
Asi som málo romantická, pretože jediné čo si pod názvom Voňavé prebudenie predstavím je hrnček s čerstvo zaliatou čiernou kávou :).
deftera
Presne to isté som sa rozhodla urobiť aj ja, začať variť a jesť zdravšie..Preto držím palce jak sebe, tak aj Vám.. čoskoro pridám aj ja svoje "zdravé" recepty! ;)