![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybacie závitky s jarnými bylinkami na masle s novými zemiakmi
Dnes je dosť teplo, rozhodla som sa pre ľahký obed. Zvolila som rybu, z...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Losos - najchutnejší na svete!
Milujem lososa, preto aj väčšina mojich receptov na tému - LOSOS na veľa spôsobov.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Penne s lososom a bazalkou
V osolenej vode varíme cestoviny asi 12 minút. Filety z lososa umyjeme, osušíme, nakrájame...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cibuľový koláč so sardelami a olivami
Opäť raz niečo z francúzskej kuchyne. Ak máte radi ryby v kombinácii s jemne sladkou cibuľou...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Treska na neapolský spôsob
Z rozmrazenej, očistenej, umytej, osušenej tresky (filé) nakrájame kúsky, 200 g na porciu....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špagety s tuniakovými guľkami
Zostalo mi trošku paradajkovej omáčky z Buffalo krídelok, trošku som posnorila po nete a našla som...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Nátierka z údenej makrely so sušenými paradajkami
Niekedy stačí málo, aby sa z obchádzanej a pritom chutnej údenej rybky stala delikatesná pomazánka...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečený losos na letnej zelenine
Recept spája chutné plody, ktoré nám leto prináša... Túto úpravu lososa so zeleninou som našla...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tuniak - rýchlo a jednoducho
Som chlap, rád varím ale nie vždy nato mám čas. Toto je jeden z prípadov,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Filé z morskej šťuky s dusenou mrkvou
Mrkvu umyjeme, očistíme a pokrájame na prúžky. V kastróle zohrejeme 2 PL masla a mrkvu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Losos - najchutnejší na svete (2) s cestovinami
Zase losos, na tú istú nôtu príprava, ozvláštnený alebo doplnený karbohydrátmi - cestovinami :-)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Varený losos s kôprovým dressingom
Najprv si pripravíme tzv. court bouillon – bujón na pozvoľné varenie na miernom ohni. Všetky...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ryba s pórom a zemiakmi v jednom hrnci - Peix amb porros i patates a la caçola
Jednoduché jedlo katalánskych babičiek. Môže sa použiť akákoľvek biela ryba, ja som v tomto recepte...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybie filé v čiernej omáčke
Pripajam recept na tuto velmi nezvycajnu omacku. Naucila som sa ju varit od svokry. Ona...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Filé z morského jazyka v paradajkovej omáčke
Filé umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a marinujeme citrónovou...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Treska na paradajkách - Bacalao con tomate
Recept zo Stredozemia... jednoduchý a chutný.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybací perkelt s kolienkami
Taká tá naša klasika s talianskym a maďarským dedičstvom, hotová za čas, kým sa uvaria...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šalát caprese s tuniakom
Umyté rajčiny nakrájajte na plátky. Mozzarellu tiež nakrájajte na širšie plátky. Na tanier naaranžujte rukolu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vyprážaná makrela v cestíčku s ovsenými vločkami
Makrelu rozdelíme na porcie. Každý kus obalíme v múke. Filé ponoríme do vymiešaných vajec a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tuniakovo-ricottová nátierka
Ostalo mi trocha ricotty čo som robila a mala som chuť na nátierku tak som sa pomotala...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tuniakové placky s hráškovým pyré
Po bohatom sviatočnom stole dobre padnú jedlá v duchu wellness. Teda z ľahších surovín, spracovaných šetrnými technológiami, ktoré však určite zasýtia aj chutia,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grilovaná biela ryba v aromatickej kruste
Biela ryba obalená v strúhanke, nastrúhanom syre, bazalke a petržlenovej vňati bude chutiť skvelo...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Platýs, morský vlk a krevety
Dnes bol obed príliš dietny, tak som musela večeru vylepšiť.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Najjednoduchší losos
Jediny problem, vacsinou cim jednoduchsi recept - tym kvalitnejsie suroviny. Dobry steak je 80%...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kapor pod perinou
Chcela som skúsiť rybu na nejaký iný spôsob, tak som čosi vymyslela a výsledok? Posúďte sami......
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Žralok so zemiakmi urobený v horkovzdušnom hrnci
Keďže som sa nedopátrala veľmi k receptom, musela som skúsiť sama a vidím, že veľa...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybie filety so salámou, medvedím cesnakom a nivou
Na recept lze použít jakékoli rybí filety, já jsem tentokrát dělala s pangasem, ale dokážu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybí šalát feferónový takmer podľa ČSN
V pôvodnej receptúre podľa ČSN boli použité treska a úhor v oleji, ktoré sa dnes ťažko zháňajú, ak vôbec sú niekde v ponuke. Ja som tresku nahradil makrelou a úhora sleďom....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Variant morského ostrieža po sviatkoch
Predpokladám, že „mančaftu“ môžem zaradiť aj zopár jedincov z našej „Varešky“. Aj ja patrím k...