prazdny

Polkilový normandský steak so zeleninovou ihlou

Hovädzie mäso

Steak restujeme 2–3 minúty z každej strany. Podlejeme calvadosom (počkáme, kým plameň dohorí). Osolíme,...

prazdny

Šampiňónovo-kuracinkovo-cibuľková nátierka

Kuracie mäso

Tento recept je výplodom mojej fantázie a chladničky... ale dopadol podľa mňa úžasne :) Nebojte sa...

prazdny

Rýchla krupicová kaša

Bezmäsité jedlá

Krupicová kaša aj pre tých, čo sa vyhýbajú lepku a laktóze.

prazdny

Francúzska torta

Torty

Rúru predhrejeme na 170 stupňov Celzia. Tortovú formu dobre vymastíme a vysypeme ju cukrom. Nabok...

prazdny

Tvarohovo-syrový koláč so špenátom a paradajkami

Bezmäsité jedlá

Z hladkej celozrnnej (alebo obyčajnej bielej) múky, nasekaného vychladeného masla a 1 čl soli rukami rýchlo...

prazdny

Bylinkovo– reďkovková nátierka

Bezmäsité jedlá

Vajcia olúpeme a nasekáme nadrobno, reďkovky umyjeme a nastrúhame nahrubo.

prazdny

Jarné zemiačiky

Bezmäsité jedlá

Nakrájanú cibulu opražíme na olivovom oleji, potom pridáme nasekanú jarnú cibuľku. Osolíme, okoreníme,...

prazdny

Polievka z pečených paradajok a paprík

Večera

Tento recept som náhodou našla na jednej sociálnej sieti a musím povedať, že sme si ju...

prazdny

Nízkotučná pórová polievka

Bezmäsité jedlá

Výborná krémová pórová polievka pre tých, ktorí držia líniu. Dobrú chuť.

prazdny

Mriežkované palacinky s jablkami

Ak je chuť na niečo sladké a súčasne ovocné, toto je dobrý nápad... cesta je tam...

prazdny

Baklažán dusený v miso omáčke

Bezmäsité jedlá

Rôzne obmeny tohto receptu sú v Japonsku veľmi obľúbené. Okrem baklažánu tvorí hlavnú zložku miso, ...

prazdny

Cibuľnačka

Bravčové mäso

Cibuľu nakrájame najemno a opražíme na tuku, pridáme nakrájané údené mäso a rascu, ešte chvíľu...

prazdny

Sweety bagetka

Bezmäsité jedlá

V minulosti som vyvíjal pre jednu spoločnosť produkty studenej kuchyne... jednou z požiadaviek bol aj...

prazdny

Indický kečup

Bezmäsité jedlá

Jablká upečieme nasucho, vychladnuté očistíme, pokvapkáme šťavou z červenej repy, pridáme ocot, prelisovaný...

prazdny

Králičí chrbát s gaštanovo-brokolicovou plnkou

Hlavné jedlá

Plnka: Uvarenú brokolicu, smotanu, vajce a pečené gaštany rozmixujeme ponorným mixérom. Penu dochutíme soľou,...

prazdny

Cestovinovo-cuketový šalát s tofu a kukuricou

Cestoviny

Niekomu by sa mohla zdať kombinácia týchto surovín zvláštna, ale verte, že po ochutnaní tohto šalátu si recept naň zaradíte častejšie do svojho jedálnička....

prazdny

Syrovo-brusnicové slané srdiečka

Slané chuťovky

Cesto je také isté, ako na toliariky. Je to vynikajúce krehké cesto. Pečieme ho často,...

prazdny

Biftek z kapřího masa podle Petra Stupky

Hlavné jedlá

Zaujal mě recept z kreativní dílny pana Stupky, a to jeho osobní recept na kapří „biftek“...

prazdny

Pečená treska s vanilkovým pyré a baby karotkou

Hlavné jedlá

Tresku opracujeme, nakrájame na porcie, osolíme a opečieme z jednej strany do hotova. Zemiaky...

prazdny

Čokos-kokos bezlepkové brownies

Koláče

Lahodné a chutné brownies s domácou šľahačkou.

prazdny

Marhuľové guľky s mandľami

Bezmäsité jedlá

Skúste obľúbené ovocné knedličky vylepšiť obalením v mandľovej zmesi.

prazdny

Dubáková nátierka

Nátierky

recept sme počuli v rádií a manžel ho trošku vylepšil . -))

prazdny

Glejovka podľa Hugha

Hovädzie mäso

Pripravená podľa receptu Hugha Fearnleyho-Whittingstalla, sympatického chlapíka, ktorý okrem toho, že varí, si...

prazdny

Bezlepkové vanilkové rožky

Dezerty

Bezlepkovú múku, cukor, tuk nakrájaný na kocky, žĺtky, vanilkový cukor, soľ spolu...

prazdny

Pizza špenátovo-hrušková s chilli

Bezmäsité jedlá

Túto pizzu dávnejšie robil J. Olivier a keďže som mala dobré hrušky rozhodla som sa ju vyskúšať....

prazdny

Srnčí hubový chrbát

Bezmäsité jedlá

Pokrájané rožky namočíme do mlieka a potom vyžmýkame. Sušení huby umyjeme a necháme v pohári s vodou,...

prazdny

Anízový chlebíček

Koláče

Ako jeden z mojich prvých poriadnych koláčov som upiekla anízový chlebíček. Je veľmi jednoduchý, úsporný...

prazdny

Pečená hus s citrónovo–datľovou plnkou

Hlavné jedlá

Rúru predhrejme na 180 stupňov Celzia. Vyberieme drobky z husi a narežeme kožu. Dobre...

prazdny

Kačka pečená na jablkách

Hlavné jedlá

Takto pripravená kačka je takmer bez práce, rúra pracuje za nás. Je chutná, med...

prazdny

Ravioly s tekvicovou plnkou

Cestoviny

... ďalšie využitie tekvicového pyré (http://varecha. pravda. sk/recepty/tekvicove-pyre- fotorecept/19650-recept. html)

prazdny

Ryžovo-ovsená ovocná kaša

Hlavné jedlá

Jedlo je vhodne na ranajky, desiatu alebo olovrant:)