Pirohy bez lepku s kyslou smotanou a cibuľkou
Foto: novalim
Vyskúšajte dnes naše skvelé domáce pirohy bez lepku. Naplnili sme ich plnkou zo zemiakov, smotany a bryndze a podávali s
kyslou smotanou, opraženou cibuľkou Zobraziť celý popisVyskúšajte dnes naše skvelé domáce pirohy bez lepku. Naplnili sme ich plnkou zo zemiakov, smotany a bryndze a podávali s
kyslou smotanou, opraženou cibuľkou a nasekanou petržlenovou vňaťkou. Bezlepkové cesto sme si pripravili sami a v našom
recepte vás naučíme, ako na to. Nie je to vôbec zložité a verte, že uvariť si domáce bezlepkové pirohy je ozaj cool :-)
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Na cesto: | |
300 g |
|
1-2 ks |
|
1 ČL |
|
asi 150 ml vlažná |
|
Na plnku: | |
100 g |
|
2 ks uvarené |
|
1-2 PL |
|
na dochutenie |
|
Na podávanie: | |
1 ks |
|
asi 100 ml |
|
na posypanie (napr. petržlenová vňať alebo pažítka) |
|
Postup
-
1
Bezgluténovú múku Promix UNI premiešame so soľou, pridáme vajcia a trochu vody. Varechou začneme spracovávať cesto. Postupne po troške prilievame vodu tak, aby sa všetky prísady spojili do jednej väčšej gule. Tú potom ručne alebo hnetačom miesime, kým nám nevznikne nelepivé hladké cesto (ak treba, pridáme vodu alebo naopak, trochu bezlepkovej múky). Cesto zabalíme do fólie a necháme ho krátko pri izbovej teplote odstáť.
- 2
Potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme a okrúhlou formičkou vykrojíme kolieska, ktoré budeme plniť plnkou. Na plnku si v miske rozmiešame bryndzu so smotanou a rozpučenými uvarenými zemiakmi, dochutíme soľou, prípadne mletým čiernym korením a malou lyžičkou ju nanášame do koliesok z cesta. Preložíme, riadne stlačíme okraje, aby plnka nevytiekla a pirohy varíme v osolenej slabo bublajúcej vode, kým nevyplávajú na povrch.
- 3
Dierkovanou varechou ich vyberieme, polejeme trochou oleja, aby sa nelepili a podávame ich s kyslou osolenou smotanou, s opraženou cibuľkou a nasekanými bylinkami. Môžeme pridať aj opraženú slaninu.
Tiež bezlepkové pirohy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu