Višňové Raffaello guľôčky
Čokoládovo-kokosové guľôčky plnené lyofilizovanými višňami sú bez lepku, laktózy a pridaného cukru.
Marakujový koláč
Predhrejeme si rúru na 180 °C. Formu (môže byť forma na banánový chlebík) vyložíme papierom na pečenie....
Jablká s rumovým krémom
Jablká ošúpeme, vydlabeme jadrovníky a položíme ich na plech vymastený tukom alebo vyložený papierom na pečenie...
Bezlepkové mačacie jazýčky, ktoré potešia nejeden maškrtný jazýček
Túto pochúťku si nemusíte pripraviť iba počas Vianoc, ako naznačuje fotka. Tento dezert je vhodný...
Čerešnová bublanina margot
Tento recept je myslím, že z Tele rána knižky. Vyzeral lákavo a milujem margotku čokoládu, ...
Bezlepková galetka s figami a rozmarínom
Niet jednoduchšieho receptu ako táto bezlepková galetka. My sme si ju napiekli s figami, keďže je ich sezóna a všetkým chutila....
Makový koláč bez lepku s hruškami a pohánkou
Azda súhlasíte, že na jeseň sa oplatí piecť. Príroda totiž ponúka nespočetné množstvo úžasných plodín, ktoré sa priam pýtajú do voňavých koláčov....
Hrušková pena s čokoládou a perníkovými sušienkami bez lepku
Čakáte hostí a nestíhate nič napiecť? Máme pre Vás riešenie....
Banánové raw košíčky na rýchle zjedenie
Banány ja môžem. Len nemám rada tie príliš dozreté, z tých potom vymýšľam takéto „recyklačné“...
Ovocný koláč
Rúru rozohrejeme na 175 °C. Maslo so štipkou soli, 200g cukru a balíčkom vanilkového cukru...
Veľkonočný zajačik bez lepku
Viete, prečo je zajac symbolom Veľkej noci? Veľkonočné sviatky sú sviatkami ukončenia zimy a oslavy nového života. Zajac je symbolom plodnosti, ktorá sa spája v prírode s jarou, kedy všetko ožíva a množí sa....
Hrozienková pita
Takto mám zapísané od mamky. Tento istý koláč svokra volala Mrvenie lokšičke.
Jablkovo-hruškový crumble po brniansky
Ideálny recept do chladných, dlhých, jesenno-zimných večerov kedy je treba navodiť cozy atmosféru a prevoňať...
Kysnuté koláčiky
Tento recept mám ešte zo školských čias, ktorý si naša rodina oblúbila a hodí sa ku všetkým...
Lepené kávové podkovičky bez lepku
Lepené koláčiky patria už dlhé roky k vianočnému tradičnému pečeniu. Ale čo tak vyskúšať aj niečo netradičné?...
Makovo-citrónový veniec bez lepku
Sezóna maku nám ponúka veľké množstvo využitia tejto chutnej suroviny. Kombinovať sa dá s orechami, tvarohom, lekvárom, či veľa druhmi ovocia....
Affogato s kávovou penou
Granita: Simple sirup (cukor a voda v pomere 1:1 – 13 g cukru a 13 g vody) rozmiešame a...