Rožky s čokoládovou nátierkou

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 3. mája 2015
Rožky s čokoládovou nátierkou
Foto: droetker

Komerčný recept<br /> TIP: Prečo nevyskúšať aj nátierku z Pudingu Originál so smotanovo-vanilkovou príchuťou Dr.Oetker?

35 minút
príprava
20 minút
na 190/170 °C

Suroviny

Na cesto:
1 bal.
260 ml vlažná
120 ml
Na potretie:
1 ks rozšľahané
Na nátierku:
1 bal.
500 ml
40 g
250 g
40 g
Ešte potrebujeme:
 alebo pierko




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta zmiešame v mise zmes na buchty a droždie (je súčasťou balenia), vodu a olej a ručne vypracujeme hladké cesto tak, aby sa nelepilo na stenu nádoby. Povrch cesta zaprášime múkou, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste 45 až 60 minút vykysnúť.

  2. 2

    Na prípravu nátierky uvaríme puding s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku a rozdelíme na dve polovice. Z každej polovice vyvaľkáme kruh s priemerom asi 25 cm, ktorý rozkrájame na osminy. Každú osminu stočíme od širšieho okraja k špičke do rožka a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pomocou štetca alebo maslovačky potrieme rozšľahaným vajcom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  4. 4

    Elektrická rúra: 190 °C, Teplovzdušná rúra: 170 °C, Plynová rúra: stupeň 3 – 4, Doba pečenia: asi 20 minút.

  5. 5

    Do vychladnutého pudingu zašľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tvaroh a práškový cukor.

  6. 6

    Upečené vychladnuté rožky podávame s čokoládovou nátierkou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Rožky pekne vypadajú, ale prečo nedať tú nátierku ako plnku dnu, boli by lepšie. No a ešte treba v postupe doplniť, že do uvareného pudingu vmiešame aj tvaroh, alebo, čo s ním inak ak je v surovinách? Ja by som ale nevaľkala kruhy, ale pásy, je to asi jednoduchšie, aj tak sa dajú robiť rožky.