Rožky s čokoládovou nátierkou
Komerčný recept<br /> TIP: Prečo nevyskúšať aj nátierku z Pudingu Originál so smotanovo-vanilkovou príchuťou Dr.Oetker?
príprava
na 190/170 °C
Suroviny
| Na cesto: | |
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 260 ml vlažná | 
                                                             | 
                                                    
| 120 ml | 
                                                             | 
                                                    
| Na potretie: | |
| 1 ks rozšľahané | 
                                                             | 
                                                    
| Na nátierku: | |
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 500 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 40 g | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 40 g | 
                                                             | 
                                                    
| Ešte potrebujeme: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| alebo pierko | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Na prípravu cesta zmiešame v mise zmes na buchty a droždie (je súčasťou balenia), vodu a olej a ručne vypracujeme hladké cesto tak, aby sa nelepilo na stenu nádoby. Povrch cesta zaprášime múkou, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste 45 až 60 minút vykysnúť.
- 2
 Na prípravu nátierky uvaríme puding s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Necháme vychladnúť.
- 3
 Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku a rozdelíme na dve polovice. Z každej polovice vyvaľkáme kruh s priemerom asi 25 cm, ktorý rozkrájame na osminy. Každú osminu stočíme od širšieho okraja k špičke do rožka a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pomocou štetca alebo maslovačky potrieme rozšľahaným vajcom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- 4
 Elektrická rúra: 190 °C, Teplovzdušná rúra: 170 °C, Plynová rúra: stupeň 3 – 4, Doba pečenia: asi 20 minút.
- 5
 Do vychladnutého pudingu zašľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tvaroh a práškový cukor.
- 6
 Upečené vychladnuté rožky podávame s čokoládovou nátierkou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Diskusia k receptu