Rožky s čokoládovou nátierkou
Komerčný recept<br /> TIP: Prečo nevyskúšať aj nátierku z Pudingu Originál so smotanovo-vanilkovou príchuťou Dr.Oetker?
príprava
na 190/170 °C
Suroviny
| Na cesto: | |
| 1 bal. |
|
| 260 ml vlažná |
|
| 120 ml |
|
| Na potretie: | |
| 1 ks rozšľahané |
|
| Na nátierku: | |
| 1 bal. |
|
| 500 ml |
|
| 40 g |
|
| 250 g |
|
| 40 g |
|
| Ešte potrebujeme: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| alebo pierko |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta zmiešame v mise zmes na buchty a droždie (je súčasťou balenia), vodu a olej a ručne vypracujeme hladké cesto tak, aby sa nelepilo na stenu nádoby. Povrch cesta zaprášime múkou, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste 45 až 60 minút vykysnúť.
- 2
Na prípravu nátierky uvaríme puding s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Necháme vychladnúť.
- 3
Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku a rozdelíme na dve polovice. Z každej polovice vyvaľkáme kruh s priemerom asi 25 cm, ktorý rozkrájame na osminy. Každú osminu stočíme od širšieho okraja k špičke do rožka a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pomocou štetca alebo maslovačky potrieme rozšľahaným vajcom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- 4
Elektrická rúra: 190 °C, Teplovzdušná rúra: 170 °C, Plynová rúra: stupeň 3 – 4, Doba pečenia: asi 20 minút.
- 5
Do vychladnutého pudingu zašľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tvaroh a práškový cukor.
- 6
Upečené vychladnuté rožky podávame s čokoládovou nátierkou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu