Tekvicové mufiny

natali711 - fotkanatali711, 11. augusta 2013
Tekvicové mufiny
Foto: natali711

Minulý rok sa mi urodili obrovské tekvice, takže som z nich skúšala všetko možné, od kompótu až po tieto mufiny. Teraz ešte tekvice nemám, Zobraziť celý popisMinulý rok sa mi urodili obrovské tekvice, takže som z nich skúšala všetko možné, od kompótu až po tieto mufiny. Teraz ešte tekvice nemám, ale mám cukety, tak som to skúsila z cuketou, výsledok bol rovnako dobrý. Moji chalani ani tentokrát nepostrehli, že tam nejaká cuketa bola...

12
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

160 g alebo cuketa
60 g
70 g
100 g
1 ks
120 g
2 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s čokoládou. Ošúpanú tekvicu (cuketu) najemno postrúhame a dome do misky. Zmiešame s vajcom, práškovým cukrom, olejom, múkou a kypriacim práškom. (Robím to varechou, pretože tekvica-cuketa- sa zamotáva do metličiek mixéra). Nakoniec pridáme schladnuté maslo s čokoládou a dobre premiešame. Plníme do mufinových košíčkov a pečieme vo vyhriatej rúre. Mne vyšlo z uvedeného množstva 12 košíčkov. Na obrázku je ich viac pretože som robila z dvojnásobnej dávky :-)

    Tekvicové mufiny - obrázok 1
  2. 2

    Vychladnuté ozdobíme šľahačkou. Mne sa nechcelo robiť šľahačku, väčšinou ich jeme iba čisté ku kávičke, alebo na raňajky z mliekom. Tajný tip: tej čokolády môže byť aj trošku menej (80g), a ja ju hlavne miešam s tou čokoládou ktorú deti nezjedia z Veľkonočnej šibačky tak 1/2 várovej a 1/2 tej "zajacovej". Tak, a tu sú už upečené, trošku popraskali, ale dobré boli, nezoslal ani jeden :-)

    Tekvicové mufiny - obrázok 2

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia