Želé kocky z ovocného pyré

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 30. júna 2022
Želé kocky z ovocného pyré
Foto: Kulinární studio MAFRA

Do obaľovania týchto domácich želé kociek môžete zapojiť aj deti.

20 minút
príprava

Suroviny

270 g
8 g
250 g (alebo mangové)
50 g
5 g
 na obalenie
 na vymastenie formy




Postup

  1. 1

    Pripravíme si hranatú formu bez dna. Potrieme ju olejom a postavíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  2. 2

    Tretinu cukru zmiešame s pektínom. Ovocné pyré dáme do hrnca a na miernom ohni za stáleho miešania zahrievame. Počas zahrievania pridáme do pyré cukor zmiešaný s pektínom. Stále miešame, aby sa pyré nepripálilo. Po chvíli vysypeme ďalšiu tretinu cukru a stále miešame.

  3. 3

    Vysypeme zvyšnú tretinu cukru a pridáme glukózu. Stále miešame a zahrievame. Hneď ako zmes začne bublať, vložíme do nej cukrársky teplomer. Miešame, kým teplota stúpne na 108 °C. Potom odstavíme z ohňa.

  4. 4

    Nakoniec do horúceho pyré vlejeme citrónovú šťavu a dôkladne premiešame.

  5. 5

    Zmes nalejeme do pripravenej formy a necháme pri izbovej teplote stuhnúť. Potom želé nakrájame pomocou ostrého noža, ktorý sme potreli olejom, na kocky a obalíme ich v kryštálovom cukre.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia