Želé kocky z ovocného pyré
mesačník Varecha, 30. júna 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
Do obaľovania týchto domácich želé kociek môžete zapojiť aj deti.
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si hranatú formu bez dna. Potrieme ju olejom a postavíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 2
Tretinu cukru zmiešame s pektínom. Ovocné pyré dáme do hrnca a na miernom ohni za stáleho miešania zahrievame. Počas zahrievania pridáme do pyré cukor zmiešaný s pektínom. Stále miešame, aby sa pyré nepripálilo. Po chvíli vysypeme ďalšiu tretinu cukru a stále miešame.
- 3
Vysypeme zvyšnú tretinu cukru a pridáme glukózu. Stále miešame a zahrievame. Hneď ako zmes začne bublať, vložíme do nej cukrársky teplomer. Miešame, kým teplota stúpne na 108 °C. Potom odstavíme z ohňa.
- 4
Nakoniec do horúceho pyré vlejeme citrónovú šťavu a dôkladne premiešame.
- 5
Zmes nalejeme do pripravenej formy a necháme pri izbovej teplote stuhnúť. Potom želé nakrájame pomocou ostrého noža, ktorý sme potreli olejom, na kocky a obalíme ich v kryštálovom cukre.
Tiež Želé:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu