Želé kocky z ovocného pyré
mesačník Varecha, 30. júna 2022

Foto: Kulinární studio MAFRA
Do obaľovania týchto domácich želé kociek môžete zapojiť aj deti.
príprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Pripravíme si hranatú formu bez dna. Potrieme ju olejom a postavíme na plech vystlaný papierom na pečenie. 
- 2
Tretinu cukru zmiešame s pektínom. Ovocné pyré dáme do hrnca a na miernom ohni za stáleho miešania zahrievame. Počas zahrievania pridáme do pyré cukor zmiešaný s pektínom. Stále miešame, aby sa pyré nepripálilo. Po chvíli vysypeme ďalšiu tretinu cukru a stále miešame. 
- 3
Vysypeme zvyšnú tretinu cukru a pridáme glukózu. Stále miešame a zahrievame. Hneď ako zmes začne bublať, vložíme do nej cukrársky teplomer. Miešame, kým teplota stúpne na 108 °C. Potom odstavíme z ohňa. 
- 4
Nakoniec do horúceho pyré vlejeme citrónovú šťavu a dôkladne premiešame. 
- 5
Zmes nalejeme do pripravenej formy a necháme pri izbovej teplote stuhnúť. Potom želé nakrájame pomocou ostrého noža, ktorý sme potreli olejom, na kocky a obalíme ich v kryštálovom cukre. Tiež Želé:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu