Tento kolac robievam na vianoce,mam ho zo stareho kalendara
Suroviny
160 g |
|
120 g |
|
1 cl |
|
2 ks |
|
0,5 dcl |
|
70 g, na varenie tmava |
|
110 g, zomlete |
|
60 g |
|
na ozdobenie |
|
Plnka: | |
150 g |
|
120 g, zomlete |
|
120 g |
|
0,5 dcl |
|
50 g, na varenie tmava |
|
1 balicek |
|
Poleva: | |
230 g |
|
3 Pl |
|
3 Pl,vriaca |
|
Postup
-
1
Maslo s cukrom a so skoricou vymiesame do peny,postupne pridame 2 zltk,rum a nahrubo postruhanu cokloladu a premiesame.Nakoniec primiesame tuhy sneh vyslahany z bielkov a zomlete orechy premiesane so struhankou.Cesto vylejeme na vymasteny a hrubou mukou vysypany plech s rozmermi25 krat 35cm,vlozime do vyhriatej rury a upecieme.Vychladnute cesto prerezeme.Jednu cast potrieme plnkou a druhu cast dame na vrch.Potomzatazime doskou a nechame do druheho dna postat.Potom kolac nakrajame na kocky 2,5cm,polejeme polevou a ozdobime kandizovanym ovocim.S upecenym cestom pracujeme opatrne,lebo je velmi krehke.
- 2
Plnka:Hrozienka umyjeme,zomelieme na masovom mlynceku a zmiesame so zomletymi orechami,s cukrom,rumom,postruhanou cokoladou a vanilkovym cukrom.Pridame tolko vlaznej vody,aby bola plnka stavnata a dala sa natierat.
- 3
Poleva:Praskovy cukor vymiesame s citronovou stavou a vriacou vodou na hladku polevu.Podla potreby mozno pridat este1 lyzicu vody.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu