Čokoládové lazane s kávovým parfait

Tomáš Pleva
zástupca šéfkuchára hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 12. januára 2014
Čokoládové lazane s kávovým parfait
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Káva sa mení na delikatesu nielen v rukách baristu a cukrára, ale aj kuchára. Kúzlenie v hrncoch je však mimoriadne náročné a treba k Zobraziť celý popisKáva sa mení na delikatesu nielen v rukách baristu a cukrára, ale aj kuchára. Kúzlenie v hrncoch je však mimoriadne náročné a treba k nemu pristupovať ako v laboratóriu.

4
porcie
40 minút
príprava
8-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

80 g
80 g
80 g
6 ks
50 g
200 ml
1 ks
250 g
2 g
30 g
100 ml
20 g




Postup

  1. 1

    Z troch druhov čokolád pripravíme čokoládové pláty. Smotanu s vanilkovým strukom zohrejeme a schladíme. Vyšľaháme dotuha.

  2. 2

    Štyri žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme kávu a vmiešame do smotany. Vznikne krém, ktorý nastriekame na pláty z čokolády a ozdobíme ovocím.

  3. 3

    Vanilkový krém vyšľaháme nad parou zo žĺtkov, cukru, sektu, vanilky a rozpusteného masla. Miešame do hustej konzistencie.

Diskusia k receptu

fialka1
tak na tomto si pochuti jazyk aj oči :) vyzera to lákavo
tinka23031979
Nepride mi celkom podrobny ten recept. Ako sa urobia pláty z čokolády? A kam ide druhý krém? Podrobný postup by sa hodil.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia