Čokoládové lazane s kávovým parfait
zástupca šéfkuchára hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 12. januára 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Káva sa mení na delikatesu nielen v rukách baristu a cukrára, ale aj kuchára. Kúzlenie v hrncoch je však mimoriadne náročné a treba k Zobraziť celý popisKáva sa mení na delikatesu nielen v rukách baristu a cukrára, ale aj kuchára. Kúzlenie v hrncoch je však mimoriadne náročné a treba k nemu pristupovať ako v laboratóriu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z troch druhov čokolád pripravíme čokoládové pláty. Smotanu s vanilkovým strukom zohrejeme a schladíme. Vyšľaháme dotuha.
- 2
Štyri žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme kávu a vmiešame do smotany. Vznikne krém, ktorý nastriekame na pláty z čokolády a ozdobíme ovocím.
- 3
Vanilkový krém vyšľaháme nad parou zo žĺtkov, cukru, sektu, vanilky a rozpusteného masla. Miešame do hustej konzistencie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu