Čerešňové húseničky

danculka - fotkadanculka, 22. októbra 2010

Urobíme si palacinkové cesto hustejšie, ako na klasické palacinky.Ked´Vám ostávajú v špajze čerešne,vykôskujte ich a ponaťahujte na špajle pribl. na 10 cm a po Zobraziť celý popisUrobíme si palacinkové cesto hustejšie, ako na klasické palacinky.Ked´Vám ostávajú v špajze čerešne,vykôskujte ich a ponaťahujte na špajle pribl. na 10 cm a po každej strane nechajte na chytenie do rúk a otočíme ich v hl.múke a potom v palacinkovom cestíčku a vyprážame na oleji.vypražené stiahneme z drievka a pocukrujeme ich,na pohľad vyzerajú ako huseničky ale chutia perfektne.Ospravedlňujem sa fotky neviem zatial sem dať,ale sa to naučím.

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks celé
150 g
250 ml
2 lyžice
štipka
1-2 poháre
10 ks
2 dl na vyprážanie
2-3 dg




Postup

  1. 1

    Zo surovín urobíme cectíčko.

  2. 2

    Vykôstkujeme čerešne a ponavliekame ich na drievka,tak aby sa dali chytiť do oboch rúk a otočiť najskôr v múke a potom v cestíčku a vyprážame v oleji.Vypražené husenice pocukrujeme práškovým cukrom podľa chuti.

Diskusia k receptu

klaura
zaujímavé a určite aj dobré ... ukladám si ... :)
anina43
čo všetko sa tu na Vareche neobjaví, aký jednoduchý receptík pre vnúčatká
tatranka
To nevadí,že nie sú fotky.Opis receptu je zrozumiteľný a zase niečo nové,čo môžem vyskúšať.
mival
áno vynikajúce vyskúšal som si to, len som sa na druhý den pokakal-odvtedy to vždy robím deťom ako prehánadlo, ked ich bolí bruško
danculka
Míval ktovie od čoho si sa pokakal,to je ako keby si palacinky naplnil čerešňami,až ti to robí problém zmeň ovocie.
jezibabka1
keď robím palacinky, plním ich niekedy aj ovocím, ale takýto spôsob som ešte nepoužila, takže najblišie palacinky budú podľa Tvojho receptíku:) ukladám si:) dík:)
hubarka35
no fakt uzasne,hned jak budem mat ceresne,to vyskusam,mozu byt aj zavarane?nie
danculka
hubárka, práve o zavárané sa jedná,lebo každý ich v špajze odstrkuje,vezme si radšej jahody,broskyne a všeličo iné a čerešne zostávajú.Ja mám velmi dobré doma,ked zarodia zavarím aj 100 pohárov sú bez živých bielkovín.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia