Zrnkový chlieb

martinis - fotkamartinis, 30. decembra 2012
Zrnkový chlieb
Foto: martinis

Celozrnný chlebík z domácej pekárne s dvoma druhmi semiačok.

230 minút
príprava
220 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 dl
2 PL
3 KL
2 KL
500 g
100 g
2 KL
1 PL
1 PL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny dáme do pekárničky v uvedenom poradí a zapneme na program Celozrnný, veľkosť 2, kôrka stredná.

  2. 2

    Môj tip : Chlebík mi veľmi chutil, nabudúce pridám ešte viac semiačok a najmä rasce.

Diskusia k receptu

martamm
Martinis, oceňujem Tvoje zameranie na racio výživu. Tiež pečiem chlebíky, či v pekárničke, alebo v rúre. Používam ale čerstvé droždie, alebo kvások z ražnej múky a vody. Tvoj chlebík vyskúšam tiež, lebo som zvadavá na jeho konzistenciu. :)
martinis
Vďaka @martamm , vidím, že aj ty žiješ zdravo, takže sa rád niečo priučím aj ja od teba - dobrých receptov na chlieb nie je nikdy dosť ! :) Ja väčšinou pečiem v pekárničke chlieb a v rúre pečivo. Zvyknem striedať čerstvé a sušené droždie, s kváskom som ešte nikdy nepracoval, ale chcel by som si to vyskúšať :) Tak, verím, že sa Ti podarí aj tento chlebík a bude Ti chutiť ;)