
Pizza podľa Terezky
Čas strávený s vnučkou pri príprave obeda sa mi ráta. Zažijeme spolu kopec zábavy. Pomaly...

Lístkové cesto inverse
Toto lístkové cesto je trochu odlišné od klasického... postup výroby je vlastne ten istý, len pri...

Syrový tanier
Zdravý obed alebo výdatná večera.

Diviačie plece s brusnicovou omáčkou a chlebovou knedličkou
Očistené umyté diviačie plece vložíme do rozpustenej bravčovej masti spolu s tymianom, borievkami, cesnakom, so šalotkami a konfitujeme...

Cviklové pirohy
Suroviny na cesto zmiešame v miske a necháme odležať tak asi 30 minút. V prípade potreby...

Študentská pečať koláčik
Chuť orechov, čokolády, študentskej pečate, čučoriedok... to je niečo, čo v tomto kaláčiku...

Karamelové jablká
Tento recept som si vymyslela, keď sme mali veľa jabĺk a nevedeli sme čo s nimi....

Mäsové taštičky
Tento recept som sa naučila v škole, vyskúšala som ho doma a mame aj sestre veľmi...

Dusená kapusta s karfiolom
Kapustu zbavíme hlúbovitých častí, nakrájame na tenké rezance a opražíme v rozpálenej masti. Pridáme...

Cestovinový šalát s avokádovou omáčkou
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Scedíme ich a necháme odkvapkať. Slnečnicové semienka opražíme nasucho na panvici....

Jablkovo-šípkový džem
Roky sa chystám na šípkový džem a nikdy nestihnem zber pred rýchlejšími zberačmi ktorí majú čas celé...

Mrkvová polievka s drožďovo-syrovými knedličkami
Veľmi jednoduchá krémová mrkvová polievka. Nenáročná na suroviny. Z tohto pohľadu obyčajná. Svoje čaro...

Bôčikovo– pečeňová paštéta s mandľami
Bôčik a pečeň dvakrát zomelieme, pridáme vajcia, cukor, škoricu, mandle a podľa chuti...

Zemiaky s hubami ako príloha
Poznáte takéto zemiaky? Ja som si po dlhej dobe na ne včera spomenula. Varili sa v...

Jahňacia kotletka na zelenine
Odležané a umyté jahňacie kotletky osolíme, okoreníme a potrieme časťou cesnaku. Opečieme po oboch stranách...

Čučoriedkovo-ananásový linecký koláč
Aj tento recept som si vymyslela, čučoriedky a ananás je skvelá kombinácia ovocia, ja som...

Šalát rukola s parmskou tyčinkou
Rukolu umyjeme a zľahka osušíme, aby sme nezničili lístky. Ak sú dlhšie stonky viac ako 2 cm, ...

Zapečené palacinky
Ďalší spôsob úpravy palaciniek. Tento recept síce nepatrí do kategórie "racionálna strava", ale občasná konzumácia...

Salzburgský nákyp
Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Počas šľahania postupne pridávame práškový cukor. Do...

Teľacie karbonátky s hubami a hubovou omáčkou
Mäso umyjeme, odblaníme, pokrájame a zomelieme. Na masti speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme očistené...

Štefanoff s fazuľou
Jedná so o mnou vylepšený , dosiaľ nikde nepublikovaný , Stroganoff . Pridaním fazule...

Ľahký letný šalát z kyslej kapusty
inšpirovala som sa Šalátom z kyslej kapusty od Avanky, no pár úpravami z neho vznikol vegetariánsky...

Zapekaná špargľa v šunke
Tip: Hlavičky sú najlepšie Zo špargle sú najchutnejšie hlavičky, skúste si ich uvariť v pare...

Jägerschnitzel s hráškovým pyré
Vareškov tip Originálny recept Escalope à la chasseur je z teľcieho mäsa, opraženého na masle. Omáčka môže byť aj paradajková....

Basmati ryžový puding s malinami a kávou
Recept na netradičný slávnostný dezert pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch. taste....

Domáca ananásová zmrzlina
Najmenší v našej rodine odmietajú ovocie v akejkoľvek forme a tak som sa rozhodla prepašovať ovocie do...

Marinovaný losos po domácku
Máte rádi lososa? Já se přiznám, že je to jediná ryba, kterou nemusím tepelně upravenou,...