Košíčky sú vhodné najmä na Vianoce, ale plnka sa môže obmieňať, môžu sa použiť rôzne ovocné alebo krémové plnky ... a ozdoby navrch
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| 270 g | 
                                                             | 
                                                    
| 90 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1/4 bal | 
                                                             | 
                                                    
| 120 g, alebo Palmarín | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 1 čl | 
                                                             | 
                                                    
| 1 čl,plech na muffiny | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 4-5 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 | 
                                                             | 
                                                    
| na ozdobu: | |
| 1 | 
                                                             | 
                                                    
| posekané | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Cesto: Múku preosejeme s cukrom a kypriacim práškom. Pridáme nakrájaný rastlinný tuk, 1 vajce, šťavu z polovice pomaranča so štipkou soli, škoricu a zázvor. Cesto spracujeme na hladké tuhšie cesto. Zabalíme ho do fólie a dáme do chladu na 20 minút. Potom cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska, ktoré jemne pritlačíme do jamiek na plechu. Nezabudnime si vykrojiť aj rôzne tvary, ktoré potom poukladáme na vrch.
- 2
 Plnka: Na troche masla podusíme nahrubo nastrúhané jablká, pridáme 2 PL kryšt. cukru, škoricu a zázvor podľa chuti a pokvapkáme citrónovou šťavou.
- 3
 Do každej jamky vystlanej cestom poukladáme plnku a na vrch vtlačíme napr. vykrojenú hviezdičku. Potrieme žĺtkom a do stredu dáme kúsok orieška. Pečieme 15 min pri 170 stupňov.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Diskusia k receptu